Het doet Jonnie Boer goed dat wederom jonge chefs beloond zijn met hun eerste Michelinster. ‘Ik had eigenlijk een beetje gehoopt op een nieuwe derde ster ergens in het land. Maar dat is helaas niet gebeurd.’
Boer heeft niet gegeten bij een van de restaurants die zijn beloond met hun eerste ster. ‘Er zijn wel weer wat jongens uit onze keuken beloond. Zoals Peter Gast en Servais Tielman. Dat blijft toch gaaf.’
Boer benadrukt hetgeen ook op het podium tijdens de gidspresentatie voor 2020 regelmatig werd vermeld. ‘Het gaat niet om chic, het gaat niet om goud. Het gaat bij Michelin om datgene wat op het bord ligt. Dus kan ook een speak-easy concept een ster krijgen. Het gaat om smaak. Drie nieuwe sterchefs zeiden het op het podium: wij hebben een laagdrempelig restaurant. Eenvoudig, maar nu dus met ster. Smaak! Daar draait alles om! Dat roep ik al jaren.’
Tevreden chef
Zoon Jimmy Boer werkt momenteel bij Sidney Schutte in Spectrum, Amsterdam. Daarvoor bij ’t Nonnetje. ‘En hij helpt ons ook.’ Boer zegt een tevreden mens te zijn: Brass Boer doet het goed. Net als Bonaire en ook De Librije. Ik had 2020 niet beter kunnen beginnen.’
Op het podium van het De La Mar Theater zei Therese al: ‘We doen het nog steeds met zo veel plezier. We genieten ervan. Maar kunnen het niet zonder ons team. Alleen zijn we nergens,’ zegt Therese. ‘Gasten blij maken is het leukste wat er is.’