Misset Horeca
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Terras Top 100

30 mei 2025

  • Sluitingen30 mei 25

    Deze horecazaken gingen failliet of sloten de deuren in mei 2025

    Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert maandelijks de sluitingen die bij de redactie bekend zijn. Dit is het overzicht van mei 2025.

28 mei 2025

  • Flicka28 mei 25

    Michelinsterrestaurant Flicka sluit eind dit jaar de deuren: 'Vrezen dat we niet de enigen zijn'

    Aan het einde van dit jaar sluit restaurant Flicka in Kerkdriel definitief haar deuren. Het echtpaar Thomas en Merlijn van Santvoort heeft besloten het huurcontract aan de Berm 47 niet te verlengen. Daarmee komt een einde aan een intensieve en succesvolle periode vol culinaire hoogtepunten.

  • Deze afbeelding werd gegenereerd met hulp van AI.
    Boekings- en reserveringssystemen28 mei 25

    Nu eten en drinken, de rekening over 30 dagen: ook in horeca lijkt achteraf betalen niet ver weg

    Je kunt al achteraf betalen in webshops, in de winkelstraat, voor festivalkaartjes of een midweek Center Parcs. Maar in de Nederlandse horeca zijn bedrijven als Klarna nog niet doorgedrongen. Is het ook wachten op 'buy now, pay later' in de hospitality-sector?

27 mei 2025

  • Het Michelinfestival in The White Room
    Restaurant27 mei 25

    The White Room* voor een avond omgedoopt tot Michelinfestival: 36 sterren op één locatie

    Bij The White Room* in Amsterdam is er op bijzondere wijze stilgestaan bij het tienjarig jubileum. Liefst 18 chefs, met in totaal 36 Michelinsterren, kookten voor ruim vierhonderd gasten. Door hotel Krasnapolsky werd het event omgedoopt tot Michelinfestival.

26 mei 2025

  • Ben van Diemen van Neuf
    Conceptontwikkeling26 mei 25

    Bistrot Neuf in Amsterdam na investeringen weer klaar voor de komende vijftien jaar

    Sinds de start in 2009 door Rex Neve, ook eigenaar van wijnimporteur en winkel Chabrol, en Robert Peppelenbos, is Neuf hét restaurant voor echte Franse bistronomie in Amsterdam. Het management werd aangevuld met een nieuwe mede-eigenaar Ben van Diemen. Er werd fors geïnvesteerd in het interieur, de apparatuur en routing van de keuken. Bovendien zijn de openingstijden verruimd naar dagelijks, zonder onderbreking, van 12 tot 22 uur. In totaal heeft de verbouwing bij Neuf zo'n €350.000 gekost. 'Daarmee zijn we nu klaar zijn om de komende vijftien jaar weer te vlammen.'

  • (C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant
    Gezondheid26 mei 25

    Oma's Soep en 100 restaurants strijden tegen eenzaamheid

    Oma's Soep zet samen met honderd deelnemende restaurants door het hele land ouderen in het zonnetje die eenzaamheid ervaren.

23 mei 2025

  • Tessa van de Wouw, Bram Venhorst en Soenil Bahadoer.
    Restaurant23 mei 25

    Duo van Inter Scaldes neemt De Lindehof** over en doopt zaak om tot restaurant Bouchot

    In het karakteristieke pand aan de Beekstraat in Nuenen, waar jarenlang het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Lindehof gevestigd was, begint binnenkort een nieuw culinair hoofdstuk. Bram Venhorst en Tessa van de Wouw openen hier hun eigen restaurant: Bouchot.

  • Wouter van Laarhoven (Pieter d'Hoop)
    Restaurant23 mei 25

    Alma* Oisterwijk en Alma Bistro Breda gaan hun eigen weg: restyling en naamsverandering

    Na een jarenlange samenwerking kiezen chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars voor een eigen koers. Per juni 2025 gaan Alma Oisterwijk en Alma Bistro in Breda los van elkaar verder, ieder met een duidelijke focus en nieuwe plannen.

  • Michelin23 mei 25

    Unieke hattrick in wereld van Michelin: Frantzén heeft nu drie restaurants met drie sterren

    Chef en ondernemer Björn Frantzén heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. Alle drie zijn toprestaurants dragen nu drie Michelinsterren, een prestatie die nog niet eerder werd neergezet.

  • Chef Baquero Garces (r) en sommelier Dannis Apeldoorn.
    Vermeer23 mei 25

    Vernieuwd Restaurant Vermeer opent eigen Wijnkamer in Amsterdam

    Restaurant Vermeer in Amsterdam krijgt een subtiele update en onder leiding van chef Sebastian Baquero Garces introduceert het restaurant een nieuw concept in NH collection Amsterdam Barbizon Palace: Vermeers Wijnkamer. Gasten kunnen daar terecht voor een goed glas wijn, zonder dat een diner verplicht is.

22 mei 2025

  • Openingen22 mei 25

    Bistro Els opent deuren op historisch landgoed

    Bistro Els opent op 1 juni 2025 haar deuren op historisch landgoed van Vaeshartelt in Maastricht.

  • Meesterkok22 mei 25

    Arjan Speelman van Ciel Bleu kroont zich tot 154e SVH Meesterkok

    Arjan Speelman van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam is geslaagd voor zijn SVH Meesterproef. De commissie was bijzonder onder de indruk, vertelt SVH-directeur Ricardo Eshuis aan Misset Horeca.

21 mei 2025

  • Digitalisering21 mei 25

    Horeca digitaliseert, maar benut nog lang niet alle voordelen

    Ondernemers laten kansen liggen op het gebied van efficiëntie en personalisatie. Dat is een conclusie uit een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef onder 250 horecaondernemers.

  • Raoul Lansink (l) en Alessandro Tondoni
    Wijnkaart21 mei 25

    Nazka maakt het verschil met Boliviaanse en Peruaanse wijnen

    Peruaans fine dining restaurant Nazka in Amsterdam presenteerde afgelopen week presenteerde zijn nieuwe wijnkaart.

  • Binnenkijken bij21 mei 25

    Binnenkijken bij Stoon gastrobar in Huizen: 'speels en stoer'

    Na een complete verbouwing is Stoon gastrobar in Huizen sinds 31 maart open. Broers Don en Sten Mouissie transformeerden hun voormalige restaurant Isolar tot een eigentijdse gastrobar. Het interieur is stoer en warm, de sfeer toegankelijk. De bekende specialiteit, vlees op een gloeiend hete steen, maakt een stijlvolle comeback.

Het beste van Misset Horeca in je mail

Volg het laatste horecanieuws en krijg praktische handvatten, antwoorden op ondernemersvragen en inspiratie van collega-ondernemers.

  1. Vacatures

  2. Kuppens Management

    Ondernemer

    Kuppens Management logo
Bekijk vacatures
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen