Trompenburg Tuinen & Arboretum
De film die Gault&Millau maakte als eerbetoon aan De Librije is nu te zien
De film die Gault&Millau maakte als eerbetoon aan De Librije in Zwolle, is nu online in zijn geheel te zien.
Na maanden van verbouwen, openen Jan en Anne Smink binnenkort hun restaurant Smink* in het monumentale Huize Lindenoord in Wolvega.
Truffel is momenteel het meest voorkomende ingrediënt op de menukaarten van Nederlandse sterrenrestaurants. Dat blijkt uit onderzoek van Misset Horeca, waarbij in totaal 117 menukaarten tegen het licht werden gehouden.
Na ruim tien jaar zal Joris Peters per 1 maart 2025 de exploitatie van restaurant Aan de Zweth in Schipluiden overdragen aan chef Justin Koopman en gastvrouw Indy Chiron Akkermans. Het stel heeft ruime ervaring in toprestaurants in de regio Rotterdam en zal het huidige niveau van de tussen Rotterdam en Delft gelegen zaak voortzetten.
In het pittoreske Lisserbroek, gelegen tussen de polders, bevindt zich restaurant Het Oude Dykhuys.
In de voormalige dakpannenfabriek 'De Valk' in Echt verrijst een bruisend foodcomplex van twee hectare: De Pannenfabriek.
Op dinsdag 18 februari heeft Nederland zich in Rimini geplaatst voor de finale van de Global Chefs Challenge in Wales in 2026.
Op het terras van brasserie Anvers in Tilburg mag sinds oktober niet meer worden gerookt. Eigenaar Rob Michielsen doet dat vooral om zijn werknemers een 100 procent rookvrije werkplek te garanderen.
Restaurant Graphite in Amsterdam, dat in oktober 2024 zijn Michelinster verloor, heeft de deuren gesloten. Dat meldt chef en eigenaar Peter Gast aan Misset Horeca. De zaak gaat de boeken in als het eerste speak-easy restaurant van Nederland.
Bryan den Dekker droomt al jaren van een eigen horecazaak en deze droom wordt dankzij zijn goedlopende crowdfunding werkelijkheid.
Mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen, kan weleens een interessant product worden voor ondernemers en chefs. Het groeit als kool, is eiwit- en vezelrijk en calorie-arm. 'We moeten het wel vooral als een smaakdráger zien.'
De bouw van Hito, een modern strandhuis dat eenvoud en verfijning combineert, is officieel van start gegaan op de locatie van de voormalige strandtent WIJ. 'De opening staat voor deze zomer gepland', aldus de oprichters Bram Post, Koen Verver en Rogier Trip.
Restaurant Elements van het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba is gerenoveerd. Ontwerpbureau FG Stijl creëerde het nieuwe ontwerp.