Minder voedselverspilling, meer winst: zo doe je dat
Voedselverspilling is niet alleen een milieuprobleem, maar ook een financiële uitdaging voor horecaondernemers. Experts en ondernemers delen 7 praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.
Op deze pagina vind je verzamelingen van artikelen over alles wat te maken heeft met eten en drinken zoals het samenstellen van de menukaart, signature dishes van bekende chefs, recepten, inspiratie voor de seizoenen en alles voor de verschillende drankenkaarten. Direct hieronder vind je een uitgelichte selectie door de redactie.
Voedselverspilling is niet alleen een milieuprobleem, maar ook een financiële uitdaging voor horecaondernemers. Experts en ondernemers delen 7 praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.
Bij sterrenrestaurant Triptyque van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz in Wateringen word je aangenaam verrast door tal van unieke ervaringen aan tafel. Van een spelletje bij een gerecht en prei in klei tot het persoonlijke contact met de chef. Acht bijzondere ervaringen op een rij.
Het programma Biodiversiteit op je Bord (BOJB) van Dutch Cuisine blijft groeien.
Bij sterrenrestaurant Triptyque van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz in Wateringen word je aangenaam verrast door tal van unieke ervaringen aan tafel. Van een spelletje bij een gerecht en prei in klei tot het persoonlijke contact met de chef. Acht bijzondere ervaringen op een rij.
De markt voor plantaardige vlees- en visalternatieven groeit razendsnel. Niet alleen vleesvervangers, maar ook vega(n) borrelsnacks worden steeds populairder. Misset Horeca selecteerde 16 nieuwe vega(n) innovaties voor de horeca. Van vegan garnalenkroketten tot plantaardige bouillons en een alternatief voor gerookte zalm.
Unilever Food Solutions (UFS) presenteerde deze week Future Menus 2025 trendrapport.
'Spritzers, sangria's en andere volumedranken zijn sterk in opkomst,' zegt Wichert van Rijn, mede-eigenaar van de Spaanse eetbar Paloma in Utrecht. Die trend zie je terug in de kleurrijke spitzers- en sangriatapwand, omringd door geel-witte tegels en handgeschilderde kannen; een Mediterrane blikvanger.
Hoe kan je een keuken bestieren met een kok minder? En wat als jouw keukenteam minder uren wil draaien, maar je door personeelstekort geen extra handjes kan vinden? Voor horecaondernemers is het interessant om uit te zoeken hoe rendabel het is om de mise-en-place deels uit te besteden. 'Ik noem het zelf koken met een beetje assistentie', aldus chef Ron Schouwenburg.
Wat is de meerwaarde van het voeren van een dinerkaart met alleen menu's, of juist alleen à la carte? Misset Horeca zet het voor je op een rij.
Hoe maak je een goede menukaart? Je wil de juiste prijzen hanteren, zorgen voor een mooie presentatie en meer omzet genereren door slimme aanpassingen. Een 10-stappenplan menukaart maken: van prijsbepaling tot presentatie.
In de horeca is er geen product wat zo breed inzetbaar is als koffie. Op Irish Coffee day zet Misset Horeca alles over koffie in de horeca in een long reed op een rij.
Voedselverspilling is niet alleen een milieuprobleem, maar ook een financiële uitdaging voor horecaondernemers. Experts en ondernemers delen 7 praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.
Uit een goede bierkaart is meer omzet te halen. Maar waar voldoet een goede bierkaart aan? Zes ondernemers van toonaangevende cafés aan het woord.
Over een kleine maand barst het carnaval los in verschillende regio's in Nederland. De horeca verandert in die dagen in een plek met verklede, en hossende mensen. Waar moet je op letten als horecaondernemer en welke regels gelden er.
Wat zet je op de menukaart van je winterterras? Misset Horeca verdiepte zich in de trends voor gerechten op het winterterras en zette tips op een rij.