Met het zweet onder de oksels naar de presentatie? 'Ja, toch wel', reageert Karman lachend. 'Dat we de ster hebben behouden is een enorm compliment natuurlijk. Michelin heeft namelijk nog niet heel veel van mij kunnen zien. Ik had gehoopt dat we de ster zouden behouden, maar had er rekening mee gehouden dat die zou wegvallen. Dit omdat een chefswissel daarvoor aanleiding kan zijn.'
'Lastig jaar'
Het is een lastig jaar geweest', zo blikt hij terug op het vertrek van voormalig chef-kok Dalhuisen. 'Dus dit is heel erg mooi.' Karman startte in 2012 zijn carrière als leerling in verschillende sterrenzaken bij diverse topchefs, waarna hij een jaar als chef de partie in de keuken van Jacob Jan Boerma’s Restaurant De Leest*** in Vaassen werkte. Aansluitend ging hij aan de slag bij Restaurant Bord’Eau* van hotel De l’Europe in Amsterdam om zijn culinaire horizon te verbreden als demi chef de partie.
Als souschef en rechterhand van Arturo maakte hij zich de signature van The White Room volledig eigen. Voormalig chef-kok Arturo Dalhuisen stond eerder aan het roer van de brigades van restaurant The White Room van het Amsterdamse NH Krasnapolsky. Dalhuisen kwam van driesterrenrestaurant De Leest van Jacob-Jan Boerma. In april 2019 werd bekend dat hij weg was bij The White Room.
Over The White Room
The White Room by Jacob Jan Boerma opende in april 2016 de deuren. Met de opening van The White Room, op de plek van het oude Reflet, opende ‘het oudste restaurant van Amsterdam’. In 1885 opende restaurant de ‘Witte Zaal’ er voor het eerst zijn deuren. De huidige zaal is een geregistreerd monument en wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn.