Esmée Poulen en Kritthaphong Kerdsomjit winnen Bokkedoorns Award
Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool hebben weer gestreden om de jaarlijkse Bokkedoorns Award.
Op deze pagina vind je verzamelingen van artikelen over de bediening. Met tipverhalen, best practices of uitleg krijg je antwoord op vragen over dit onderwerp. Van gastbenadering tot het samenwerken binnen het team, digitalisering en hygiëne. Direct hieronder vind je een uitgelichte selectie door de redactie.
Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool hebben weer gestreden om de jaarlijkse Bokkedoorns Award.
De 11de editie van Talent van de Toekomst-wedstrijd heeft weer winnaars voortgebracht, die we ongetwijfeld gaan terugzien op een topniveau in de Nederlandse horeca. In het Miele Experience Centre in Vianen deden 16 teams mee, van verschillende ROC's.
Na een intensieve theorieronde en een proeftechnisch gedeelte heeft de jury van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs de tien deelnemers geselecteerd die doorgaan naar de finale.
Ieder bedrijf heeft te maken met wetten en regels. Als je personeel in dienst hebt, is kennis van het arbeidsrecht nodig. Dit zijn de belangrijkste wetten en artikelen waar je als horecaondernemer mee te maken hebt.
Als er sprake is van een hoog ziekteverzuim bij een horecamedewerker, dan is het tijd voor een gesprek.
Hoe voer je een beoordelings- of functioneringsgesprek met je medewerkers?
Er zijn veel wijnopleidingen en nog meer opleidingsinstituten je ziet haast door de bossen de boom niet meer. Van SDEN tot SVH, Peter Klosse of WSET, die opleidingen voor elk niveau bieden tot de recent geaccrediteerde HBO opleiding van Wineflight. Welke is nu geschikt voor jouw niveau en wensen. Een overzicht van wijnopleidingen.
Een goede hygiëne is een van de basisvoorwaarden van een horecabedrijf. Hygiëne moet altijd op orde zijn. Er is een Hygiënecode die van kracht is. Hoe zit het met het spoelen van glazen?
Als horecaondernemer kun je direct en eenvoudig met kunstmatige intelligentie aan de slag.
Nu de stoelen en tafels de stalling ingaan, wat tips voor het schoonmaken en onderhouden van je terrasmeubilair.
Nu het nog altijd lastig is om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden, verschuiven sommige ondernemers de focus naar zelf opleiden.
Horecaondernemer René Bogaart laat niets aan het toeval over. Ook wat betreft gastbenadering heeft de succesvolle tycoon een messcherpe strategie.
Het mooie voorjaarsweer kan voor horecaondernemers een flinke uitdaging zijn als het personeel niet op tijd geworven en ingewerkt is.
De QR-code in de horeca is op zijn retour.
Steeds meer ondernemers willen voorkomen dat mensen weggaan en laten ze participeren in het bedrijf. Dat kan met een relatief simpele winstdeling, maar ook door het geven van aandelen en mede-eigenaarschap. Er zitten wel haken en ogen aan.