‘We hebben een ster gekregen met de Strandlodge met dingen doen die we leuk vinden. Daar gaan we gewoon mee door. De tijd dat we er een hadden neemt niemand ons meer af. Maar jammer is het natuurlijk wel.’
Mike Vrijdag kreeg de Michelinster eind 2015 met vermelding in de gids voor 2016.
Michelin noemde het Winterswijkse restaurant in 2015 een pareltje. Vrijdag zei destijds tegen Misset Horeca: ‘Ik heb wel een inspecteur gezien en gesproken. En deze was erg enthousiast en noemde ons restaurant een onontdekt pareltje.’ Maar de komst van een ster naar Winterswijk in de Achterhoek had Vrijdag niet durven hopen.
De chef werkte – voordat hij zijn intrek nam in De Strandlodge – bij Villa Ruimzicht in Doetinchem en bij De Beukenhorst in Winterswijk, hij volgde daar Toine Smulders op.
Daarvoor was hij onder meer 8 jaar souschef bij Het Koetshuis* in Bennekom en chef de partie bij De Bokkedoorns in Overveen, toen nog onder culinaire leiding van Lucas Rive. Ook werkte hij bij Juliana in Valkenburg.