Medewerker in dienst
Collectie bijgewerkt op 27-01-2025
Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.
Behouden
- Het check-in gesprek: meer inzicht in werkbeleving werknemers
- Zo houd je medewerkers tevreden voor langere tijd
- Stappenplan: zo pak je een functioneringsgesprek goed aan
- Medewerkers behouden: biedt een ervaring en start al vóór ze beginnen
- Tips.De uitdaging van de millenial: tips om ze aan te trekken en te behouden
- Tips.Zo behoud je jonge medewerkers: Wees transparant, coach en geef ruimte
- Best practice.Hoe ondernemer Alex Verburg talent behoudt voor de lange termijn
- Best practice.Probeer pensioengerechtige medewerkers aan het werk te houden
- Best practice.Personeel mede-eigenaar maken: zo kun je het aanpakken
- Best practice.Mentale welzijn van horecapersoneel doet ertoe: Hiermee hebben we levens gered
- Best practice.Zo zorg je voor tevreden medewerkers op het terras
- Best practice.Rudy Gommans van De Heere van Meijel heeft inspirerend personeelsbeleid
Inroosteren
- Wat verandert er aan het inroosteren van medewerkers in de nieuwe cao?
- Hoe zit het met de rusttijden en werktijden in de horeca
- Helft horecaondernemers zette dit jaar zzp'ers in, maar wil dat eigenlijk helemaal niet: 'duur en niet loyaal'
- Tips.Rooster maken: hoe plan je medewerkers optimaal in?
- Best practice.Deze tools kunnen helpen om de personeelsplanning rond te krijgen
- Best practice.Hoe ga je om met zzp'ers in de horeca
Onboarden
Opleiden
- Welke wijnopleidingen zijn er en waarvoor leiden ze op?
- Tips.Video als trainingstool: Opleiden is het nieuwe werven
- Tips.10 tips voor het opleiden en trainen van personeel
- Tips.Zo werk je nieuwe terrasmedewerkers het beste in
- Tips.Storytelling: zo leer je horecamedewerkers een goed verhaal aan de gast te vertellen
- Tips.18 adviezen voor medewerkers: zo bied je een positieve terraservaring
- Tips.Tips voor het bijspijkeren van productkennis
- Best practice.De belangrijkste gastvrijheidslessen voor terrasmedewerkers
- Best practice.De voordelen én noodzaak om een een erkend bedrijf te worden in de horeca
Persoonlijke problemen
- Loonbeslag: wat betekent dit voor de ondernemer en de medewerker
- Seksuele intimidatie in de horeca: hoe ga je daar mee om?
- Wat te doen bij alcohol of drugsgebruik door werknemers
- Mijn horecamedewerkers misdraagt zich privé: moet ik hier iets mee?
- Pesten op de werkvloer: zo duur kan het uitpakken
- Tips.Nieuwe Winkel** biedt hulp bij stoppen met roken
Samenwerken
- Tips.Commando Ray Klaassens over leiderschap in de horeca: team kopieert gedrag leider
- Goed samenwerken als team: benut persoonlijke eigenschappen via disc
- Zelfsturend team in de horeca: zo werkt het
- Tips.6 tips voor teamgesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag
- Tips.Ramadan op de werkvloer: tips om er mee om te gaan
- Tips.10 tips voor het motiveren van horecapersoneel
- Tips.Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef ruimte'
- Tips.Zo bouw je een goed team van horecamedewerkers
- Tips.10 tips om een goede teamleider in de horeca te worden
- Best practice.Omgang met je medewerkers: Wees geen baas, maar een coach
Verlof & Vakantie
- 12 praktische vragen over het ouderschapsverlof voor horecapersoneel
- Mag een werknemer vakantieuren meenemen naar het nieuwe jaar?
- Hoe zit het met zorgverlof in de horeca?
- Is een werknemer verplicht om tijdens de feestdagen te werken?
- Welke soorten bijzonder verlof zijn er in de horeca?
- Hoe zit het met vakantie tijdens ziektedagen?
- Zo zit het met vakantie aanvragen, een verzoek weigeren en het vakantiegeld
Verzuim
- Stappenplan voor re-integratie langdurig zieke werknemers
- Zo voer je een verzuimgesprek met een medewerker die vaak ziek is
- Hoe zit het met vakantie tijdens ziekte?
- Een doktersbriefje: mag je dit vragen als horecapersoneel ziek is?
- Mag ik als horecaondernemer een ziekmelding weigeren?
- Loondoorbetaling bij ziekte in de horeca: zo werkt het
- Tips.7 tips om verzuim in de horeca te voorkomen
- Tips.Horecawerknemers komt niet opdagen: wat mag je dan juridisch wel of niet?
- Tips.Veilig werken in de horeca: maak een risicoinventarisatie en - evaluatie
Niet gevonden wat je zocht?
Bekijk alle collecties of zoek in alle artikelen.