Bert Jimmink, Oskar Heijdelberg en chef Stefano Cavallari openden in 2012 hun eerste Spaghetteria in de Amsterdamse Van Woustraat. Inmiddels zijn ze dertien jaar verder. Cavallari is sinds 2017 niet meer betrokken en de ondernemers hebben momenteel 11 vestigingen verdeeld over drie steden: drie Spaghetteria’s in Utrecht en de twee in Rotterdam. Elke vestiging heeft een lokale ondernemer.
Kwalitatieve pasta
‘Wij zijn begonnen toen Nederland net een omslag ging maken met pizza’, vertelt Jimmink. ‘Pizza werd van fastfood een meer gastronomische belevenis, gemaakt van bijzonder bloem en met mooie kwalitatieve toppings. We dachten: dat gaan we ook doen maar dan met die andere ‘P’, die van pasta. En dan alleen kwalitatieve pasta, van biologisch bloem met de bekende sauzen, maar dan gemaakt van ingrediënten van een topkwaliteit.’
Dertien jaar en 11 vestigingen verder is de markt veranderd. ‘Prijs is natuurlijk een ding tegenwoordig. We proberen de prijs van een pasta, voor of nagerecht en een glas wijn onder de dertig euro te houden. Wat kwaliteit betreft hadden we soms wel eens een schommeling in de sauzen bij de verschillende vestigingen. Sinds we onze eigen Laboratorio hebben, aan de Veemarkt in Amsterdam, is dat verleden tijd. Daar maken we alle pasta’s en basis sauzen. Zodat deze altijd van dezelfde kwaliteit is, ongeacht welke Spaghetteria je bezoekt.’
Tijd voor een update
‘We houden vast aan onze roots’ verklaart hij. ‘Pasta blijft het ankerproduct van Spaghetteria, maar we merkten wel dat Amsterdam en Nederland de laatste jaren een grote sprong heeft gemaakt op restaurantgebied. Niet alleen in de keuken, maar ook wat het interieur betreft. We hadden het gevoel daar achter te lopen. Onze vestigingen hadden nog steeds die betrekkelijk simpele tafeltjes met een prima bar. Maar niks speciaals. Die achterstand gaan we nu goedmaken.’
De eerste vestiging die wordt aangepakt is die aan de Jan Hanzenstraat in West. ‘We gebruiken nu meer kwalitatieve materialen, in plaats van steigerhout nu mooi eikenhout. Voor de kasten en de tafels. Dat in combinatie met nieuwe kleuren geeft een echt warme en comfortabele uitstraling aan het interieur.
De Randstad voorbij
‘Op termijn volgen alle vestigingen’ zo vertelt Jimmink.’Ook die van onze partners in Utrecht en Rotterdam. Wat uitbreiding betreft heb ik nog wel een nieuwtje te vertellen. Samen met een nieuwe partner gaan we een vestiging buiten de Randstad openen. Het contract is getekend en we hopen nog voor de zomer een Spaghetteria te hebben op Schiermonnikoog.