Kuppens Management
Bouw strandpaviljoen aan de Haarrijnse Plas vertraagd
Utrechtse Horeca Groep loopt vertraging op bij de ontwikkeling van het horecapaviljoen aan de Haarrijnse Plas door netcongestie en veranderde regelgeving.
Utrechtse Horeca Groep loopt vertraging op bij de ontwikkeling van het horecapaviljoen aan de Haarrijnse Plas door netcongestie en veranderde regelgeving.
Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Misset Horeca maakte een checklist voor startende horecaondernemers.
De horeca heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 3,4 procent meer omgezet dan een jaar eerder.
Ludieke en opvallende wervingsacties werken. Ze trekken niet alleen aandacht, maar zorgen ook voor gemotiveerd personeel.
Wat doe je als je een goed lopende horecazaak hebt, maar niet wil of kan investeren in een dure chef-kok? PAAK Vinyl Bar in Nijmegen heeft de oplossing.
De afgelopen maanden heeft de NVWA opnieuw inspectieresultaten openbaar gemaakt van horecabedrijven die gecontroleerd zijn. En dat blíjft het agentschap doen in de toekomst. Hoe ga je als horecaondernemer om met deze publicaties?
Personeelstekort was jarenlang hét thema binnen onze sector. En laten we eerlijk zijn: het blijft een uitdaging. KHN-voorzitter Marijke Vuik laat haar licht schijnen op het onderwerp.
Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert maandelijks de sluitingen die bij de redactie bekend zijn. Dit is het overzicht van mei 2025.
In een arbeidsmarkt die nog altijd onder druk staat, lukt het sommige horecabedrijven opvallend goed om personeel te werven én te behouden. Hun geheim? Investeren in mensen.
Frank Heijneman, gastvrijheidstrainer van Gast is Koning, geeft de lezers van Misset Horeca praktische tips voor een positieve terraservaring.
Hotels die tussen 2004 en 2024 een overeenkomst hadden met Booking.com kunnen nu een schadeclaim indienen om een deel van de te veel betaalde commissie terug te vorderen. De collectieve claim wordt ondersteund door KHN, HOTREC (de Europese koepelorganisatie voor de horeca) en 25 andere brancheverenigingen in Europa.
Aan het einde van dit jaar sluit restaurant Flicka in Kerkdriel definitief haar deuren. Het echtpaar Thomas en Merlijn van Santvoort heeft besloten het huurcontract aan de Berm 47 niet te verlengen. Daarmee komt een einde aan een intensieve en succesvolle periode vol culinaire hoogtepunten.
Hoe creëer je sfeer en beleving in een horecazaak zonder ingrijpende verbouwingen of torenhoge kosten? Interieurontwerper Patricia Carvalho van Amaré Interior Design laat zien hoe je met verf, behang, stoffering en een flinke dosis creativiteit een groots effect kunt bereiken - zelfs als het bestaande interieur grotendeels moet blijven staan.
Als geboren horecaman weet Gideon Dammes (23) precies wat het betekent om gasten zich thuis te laten voelen. Sinds kort is hij de nieuwe eigenaar van Kwalitaria Zwijndrecht.
Het Belgische Hawaiian Poké Bowl zet met rasse schreden voet op Nederlandse bodem. 12 van de 50 'healthy fastfood'-restaurants zijn gevestigd in ons land en dat moeten er snel meer worden.