Vorig jaar ging deze prijs naar Noël Vanwittenbergh van Ciel Bleu.
Koen van der Plas (28) staat trots met de award in zijn handen en praat enthousiast met Misset Horeca. Hij kijkt uit naar de heropening van Kasteel Heemstede begin februari. Dat Kasteel Heemstede de Michelinster verliest voor 2020 had Koen ingecalculeerd.
'Niet gek doen om het gek doen'
Op het podium refereerde Michelin aan een bijzondere combinatie van Koen van der Plas, geproefd bij Inter Scaldes: een rosé gecombineerd met de zwezerik van Jannis Brevet. ‘Voor mij was dat geen gekke combinatie. Maar ik vind het leuk dat ik er mensen mee verrast heb. Ik ben van mening dat alles kan. Waarom niet. Maar dan moet je het wel goed doen. En niet gek doen om het gek doen.’
‘Een klassieke opleiding heb ik niet gehad. Niemand heeft mij vertelt wat wel of niet kan dus alles kan. Mits goed uitgevoerd. Die rose en de zwezerik vulden elkaar perfect aan. In mijn ogen dus helemaal niet gek.’
Peter Bruins, al 40 jaar boegbeeld van gastvrijheid bij De Bokkedoorns won de Award Uitmuntend Gastheerschap.