Horecabedrijf starten
Collectie bijgewerkt op 17-02-2025
Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.
Checklisten & Stappenplannen
- Stappenplan starten horecaconcept: van marktonderzoek tot ontwerp
- Stappenplan: Zo schrijf je een ondernemingsplan
- Complete checklist voor startende horecaondernemers
- Checklist voor de overname van een horecabedrijf
- Checklist voor het kopen van een horecabedrijf
- Tips.13 tips als je een restaurant van de grond wilt opbouwen
- Best practice.Tips, tricks & valkuilen van collega's bij het starten van een eigen restaurant
Financiering
- 4 manieren om je horecabedrijf te financieren
- Tips.Zo maak je van je crowdfundingsactie een succes
- Tips.20 tips voor alternatieve financiering
- Best practice.Hoe open je een horecazaak zonder startkapitaal?
- Best practice.Starten in de horeca nog steeds aantrekkelijk
- Best practice.Zonder bank opent dit ondernemersstel drie zaken in twee jaar
- Best practice.De Heeren zet met private investeerders binnen paar maanden horecaketen op in de horeca
Huisvestiging
- Hier moet je op letten als je een horecabedrijf huurt
- Mag de verhuurder de huurprijs volgens de CPI-index berekenen?
- Zo pak je in de plaatsstelling aan
- Zo voorkom je ontbinding van de huurovereenkomst
- Zo pas je jouw huurcontract aan in jouw voordeel
- Beëindiging huurcontract: wat mag wel en wat niet?
- Pachten in de horeca: hoe zit het precies?
- Model-huurcontract van ondernemersverenigingen zorg beter voor huurders
- Historische horeca - 9 zaken laten zien hoe een pand het verschil maakt
Sociale hygiëne
Openingen
Verzekeringen
Marketing
- Wat zijn de 6 P's in de horeca?
- Zo kun je je horecabedrijf online én offline goed presenteren
- Gastbeleving in 5 K's: kijk, kies, koop, krijg en koester
- Slim marketingmodel helpt bij concentontwikkeling horeca
- Zo creëer je een buzz rond jouw nieuwe horecazaak
- Merchandise: iets voor jouw horecazaak?
- Hoe Kaatje bij de Sluis al 50 jaar de aandacht trekt
- Tips.7 marketingtips waarmee je winst kunt maximaliseren
- Tips.Tips foodfotografie: alles wat je moet weten over eten fotograferen
- Tips.Het belang van branding in de horeca: besparen en omzet laten stijgen
- Tips.Zó gebruik je AI om snel social media berichten te schrijven
- Tips.10 TikTok tips voor horecaondernemers
- Tips.Tips voor een instagrammable interieur
- Tips.Tips om meer gasten te bereiken via een goede seo-strategie
- Tips.Tips om meer gasten te bereiken via een goede seo-strategie
- Best practice.Een sterk horecamerk? Deze vijf bedrijven hebben het voor elkaar
- Best practice.Ron Simpson over onweerstaanbare horecamarketing
Niet gevonden wat je zocht?
Bekijk alle collecties of zoek in alle artikelen.