Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelin Gidsen in de Benelux: ‘Ik wil de De Groene Lantaarn graag in the picture zetten want ik ben zeer tevreden dat chef Eggen de lijn doortrekt op zijn nieuwe locatie. Het is zeker niet vanzelfsprekend om na een verhuizing meteen dergelijke topkwaliteit te kunnen bieden. Deze zeer mooie prestatie bewijst wederom hoe sterk en standvastig de tweesterrenrestaurants in Nederland wel zijn.’
'Een fantastisch compliment', reageren Eggen en Cindy Borger. 'Fijn om deze bevestiging te krijgen, want we hebben een roerig jaar achter de rug.'
Tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn verhuisde van Zuidwolde naar Staphorst. Op vrijdag 31 mei 2019 hadden ze de deuren van hun nieuwe locatie voor het eerst open. Chef-kok Jarno Eggen en Cindy Borger kochten het pand waar voorheen Restaurant de Molenmeester in zat. ‘We hebben een mooi licht restaurant met weids uitzicht gekregen, een uitgebreide living welke veel gebruikt zal worden voor besloten gezelschappen. 'Het was wennen, maar het ging heel goed', zei Eggen het eerste weekend na de opening in Staphorst. 'Je moet even feeling krijgen met de keuken en route.’
De Groene Lantaarn in Staphorst heeft een grotere keuken, een Palux Topline. Deze keuken werd samengevoegd met de keuken waarop Eggen eerder al kookte op de voormalige locatie van De Groene Lantaarn in Zuidwolde.
Couverts
Het restaurant op de nieuwe locatie telt iets minder couverts. ‘We zitten nu op 40 a 50.’ Verder werd het keukenteam uitgebreid met twee extra koks.