81486 resultaten

Frederieke Bloem en Jesse Cameron

Multifunctioneel restaurant Copain opent in Amsterdam Noord

Frederieke Bloem zocht een grotere ruimte voor haar cateringbedrijf Copain en vond die in Amsterdam Noord.

2,5 miljoen euro investering transformeert DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station

2,5 miljoen euro investering transformeert DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station heeft na een verbouwing van bijna twee jaar een vernieuwd hotel gepresenteerd.

Bart Klomp, Niek van Lieverloo, Klaas van Leengoed en Nick Ruijters. Foto-credits: Manola van Leeuwe

Nick Ruijters en Bart Klomp nieuwe managers bij Lievergoed Collectie

De Lievergoed Collectie heeft twee nieuwe managers aangetrokken. Bart Klomp is per januari 2025 aangesteld als keukenmanager en Nick Ruijters per februari 2025 als general manager.

SUP-wetgeving in de horeca: wat je moet weten en doen

SUP-wetgeving in de horeca: wat je moet weten en doen

Als horecaondernemer wil je natuurlijk graag bij de tijd blijven. De Single-Use Plastics (SUP)-wetgeving, inmiddels van kracht, zorgt ervoor dat we met z'n allen wat slimmer en duurzamer omgaan met wegwerpplastic. Nu al geldt: plastic wegwerpbekers en verpakkingen zijn verboden bij consumptie ter plaatse. En let op: vanaf 2025 wordt er strenger gecontroleerd.

10-stappenplan menukaart maken: van prijsbepaling tot presentatie

10-stappenplan menukaart maken: van prijsbepaling tot presentatie

Hoe maak je een goede menukaart? Je wilt de juiste prijzen hanteren, zorgen voor een mooie presentatie en wellicht meer omzet genereren door slimme aanpassingen. Een 10-stappenplan menukaart maken: van prijsbepaling tot presentatie.

Tijdens de jubileumreis ter ere van het 20-jarig bestaan van de Chefs’ Irish Beef Club brachten 12 Nederlandse chef-koks een bezoek aan de boerderij van John Phelan in Kilkenny, Ierland.

Waarom kiezen topchefs voor Irish Grass Fed Beef?

Ierlands authentieke graslandbouw, geworteld in eeuwenoude tradities, biedt chefs de kwaliteit en smaak die zij zoeken. Op familieboerderijen wordt met toewijding en vakmanschap gezorgd voor runderen die minimaal 220 dagen per jaar groen, voedzaam gras grazen. Deze ambachtelijke benadering sluit goed aan bij de eisen van topchefs die streven naar grasgevoerd rundvlees van de hoogste kwaliteit.

Arq Hotels zet in op groei binnen boutique hospitality

Arq Hotels zet in op groei binnen boutique hospitality

De Nederlandse hotelmarkt heeft er een nieuwe speler bij: Arq Hotels.

Nieuw boetiek hotel Vlissingen krijgt oude naam terug

Nieuw boetiek hotel Vlissingen krijgt oude naam terug

Oude tijden herleven in Vlissingen waar een boetiekhotel opnieuw een oude naam van weleer draagt.

Betalen in de horeca steeds duurder: kosten verdubbeld in drie jaar

Betalen in de horeca steeds duurder: kosten verdubbeld in drie jaar

De kosten van betalingsverkeer in de horeca zijn in 2023 fors gestegen naar €497 miljoen, een verdubbeling ten opzichte van 2020.

Verbouwplannen? Betrek omwonenden in een vroeg stadium bij de plannen

Verbouwplannen? Betrek omwonenden in een vroeg stadium bij de plannen

Sinds een jaar is er een nieuwe Omgevingswet ingegaan. Deze wet gaat over de ruimte waarin we wonen, werken en ontspannen: onze leefomgeving.

Voormalig driesterrenchef verbiedt Michelin binnen te komen: 'Hangt bordje aan de deur'

Voormalig driesterrenchef verbiedt Michelin binnen te komen: 'Hangt bordje aan de deur'

Het komt nooit meer goed tussen de Franse topchef Marc Veyrat (74) en Michelin. Aan de deur van zijn nieuwe restaurant heeft hij zelfs een klein bordje opgehangen om duidelijk te maken dat inspecteurs niet welkom zijn. Dat meldt CNN.

Chef-kok Ton van Houwelingen: ‘De producten van Debic zijn zo gemaakt dat je er je eigen draai aan kunt blijven geven.’

De nieuwe Debic Cheesecake 'van taart tot in een glaasje'

The Local Club is een van de nieuwe hotspots in de Nederlandse horeca. Mede-eigenaar/chef-kok Ton van Houwelingen gebruikt zo veel mogelijk lokale producten en biedt een gevarieerde kaart voor elk moment en elke klant. In de keuken werkt hij met veel producten van Debic.

Jan en Claudia Sobecki bij de voormalige woning van Frits Philips en hun nieuwe zaak

Jan en Claudia Sobecki zetten op De Wielewaal kroon op hun werk, naam Tribeca** verdwijnt

Jan en Claudia Sobecki openen in 2026 op landgoed De Wielewaal in Eindhoven een fine dining-etablissement, een familierestaurant en een boetiekhotel. De naam Tribeca verhuist niet mee vanuit Heeze. 'Hier kunnen we nóg een stap zetten.'

Aalsmeer krijgt de primeur van het eerste Home2 Suites by Hilton in Nederland, samen met een nieuwe Hilton Garden Inn.

Hilton breidt uit in Nederland met Home2 Suites en Hilton Garden Inn

Hilton kondigt de komst aan van een dual-branded hotelproject in Aalsmeer, met 284 kamers verdeeld over Home2 Suites by Hilton en Hilton Garden Inn.

Binnenkijken bij Haagse Townhouse Designhotel

Binnenkijken bij Haagse Townhouse Designhotel

Op 21 februari opent er een nieuw hotel aan de Bleijenburg 1 in Den Haag: Townhouse Designhotel samen met Jolie Café Manger.

2454429635

Voor deze bedragen staat carpaccio op de kaart in 15 Nederlandse steden

Dishdevil brengt menukaarten van alle (a la carte) restaurants in beeld. Dit kost carpaccio in 15 Nederlandse steden.

Edgar Rouwenhorst, CMO van Zenchef: ‘We zien dat restaurants, vooral in grote steden als Amsterdam, Parijs en Berlijn, steeds meer een lifestylemerk worden.’

Meer dan eten: restaurants bouwen aan lifestylemerken

Voor restaurants wordt het steeds belangrijker om een sterke merkidentiteit op te bouwen. Uit recent onderzoek van Zenchef en Lightspeed onder ruim 1.100 respondenten blijkt dat de restaurantidentiteit een cruciale rol speelt bij de keuze van gasten.

Joost van der Minne general manager bij Hotel Kasteel Gemert Eindhoven

Joost van der Minne general manager bij Hotel Kasteel Gemert Eindhoven

Joost van der Minne (40) is benoemd tot general manager van Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton.

Bekendste feestcafé van Nederland krijgt facelift

Bekendste feestcafé van Nederland krijgt facelift

Op 27 februari heropenen De Après Skihut en Get Back op het Stadhuisplein in Rotterdam na een complete make-over.

Food Tech-startup Clone breidt uit naar vijf Nederlandse steden

Food Tech-startup Clone breidt uit naar vijf Nederlandse steden

Foodtech startup Clone breidt, na de lancering in Amsterdam, uit naar vijf extra steden: Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Groningen.