Multifunctioneel restaurant Copain opent in Amsterdam Noord
Frederieke Bloem zocht een grotere ruimte voor haar cateringbedrijf Copain en vond die in Amsterdam Noord.
Frederieke Bloem zocht een grotere ruimte voor haar cateringbedrijf Copain en vond die in Amsterdam Noord.
DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station heeft na een verbouwing van bijna twee jaar een vernieuwd hotel gepresenteerd.
De Lievergoed Collectie heeft twee nieuwe managers aangetrokken. Bart Klomp is per januari 2025 aangesteld als keukenmanager en Nick Ruijters per februari 2025 als general manager.
Als horecaondernemer wil je natuurlijk graag bij de tijd blijven. De Single-Use Plastics (SUP)-wetgeving, inmiddels van kracht, zorgt ervoor dat we met z'n allen wat slimmer en duurzamer omgaan met wegwerpplastic. Nu al geldt: plastic wegwerpbekers en verpakkingen zijn verboden bij consumptie ter plaatse. En let op: vanaf 2025 wordt er strenger gecontroleerd.
Hoe maak je een goede menukaart? Je wilt de juiste prijzen hanteren, zorgen voor een mooie presentatie en wellicht meer omzet genereren door slimme aanpassingen. Een 10-stappenplan menukaart maken: van prijsbepaling tot presentatie.
Ierlands authentieke graslandbouw, geworteld in eeuwenoude tradities, biedt chefs de kwaliteit en smaak die zij zoeken. Op familieboerderijen wordt met toewijding en vakmanschap gezorgd voor runderen die minimaal 220 dagen per jaar groen, voedzaam gras grazen. Deze ambachtelijke benadering sluit goed aan bij de eisen van topchefs die streven naar grasgevoerd rundvlees van de hoogste kwaliteit.
De Nederlandse hotelmarkt heeft er een nieuwe speler bij: Arq Hotels.
Oude tijden herleven in Vlissingen waar een boetiekhotel opnieuw een oude naam van weleer draagt.
De kosten van betalingsverkeer in de horeca zijn in 2023 fors gestegen naar €497 miljoen, een verdubbeling ten opzichte van 2020.
Sinds een jaar is er een nieuwe Omgevingswet ingegaan. Deze wet gaat over de ruimte waarin we wonen, werken en ontspannen: onze leefomgeving.
Het komt nooit meer goed tussen de Franse topchef Marc Veyrat (74) en Michelin. Aan de deur van zijn nieuwe restaurant heeft hij zelfs een klein bordje opgehangen om duidelijk te maken dat inspecteurs niet welkom zijn. Dat meldt CNN.
The Local Club is een van de nieuwe hotspots in de Nederlandse horeca. Mede-eigenaar/chef-kok Ton van Houwelingen gebruikt zo veel mogelijk lokale producten en biedt een gevarieerde kaart voor elk moment en elke klant. In de keuken werkt hij met veel producten van Debic.
Jan en Claudia Sobecki openen in 2026 op landgoed De Wielewaal in Eindhoven een fine dining-etablissement, een familierestaurant en een boetiekhotel. De naam Tribeca verhuist niet mee vanuit Heeze. 'Hier kunnen we nóg een stap zetten.'
Hilton kondigt de komst aan van een dual-branded hotelproject in Aalsmeer, met 284 kamers verdeeld over Home2 Suites by Hilton en Hilton Garden Inn.
Op 21 februari opent er een nieuw hotel aan de Bleijenburg 1 in Den Haag: Townhouse Designhotel samen met Jolie Café Manger.
Dishdevil brengt menukaarten van alle (a la carte) restaurants in beeld. Dit kost carpaccio in 15 Nederlandse steden.
Voor restaurants wordt het steeds belangrijker om een sterke merkidentiteit op te bouwen. Uit recent onderzoek van Zenchef en Lightspeed onder ruim 1.100 respondenten blijkt dat de restaurantidentiteit een cruciale rol speelt bij de keuze van gasten.
Joost van der Minne (40) is benoemd tot general manager van Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton.
Op 27 februari heropenen De Après Skihut en Get Back op het Stadhuisplein in Rotterdam na een complete make-over.
Foodtech startup Clone breidt, na de lancering in Amsterdam, uit naar vijf extra steden: Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Groningen.