't Zusje opent restaurant in Park Rijnstroom in Alphen aan den Rijn
Restaurant 't Zusje opent een vestiging aan de Cornelis Geellaan 43 in Park Rijnstroom in Alphen aan den Rijn.
Restaurant 't Zusje opent een vestiging aan de Cornelis Geellaan 43 in Park Rijnstroom in Alphen aan den Rijn.
Dijkstra Hotels uit Bergen (NH) neemt Hotel De Koepoort in Enkhuizen over.
Goed nieuws voor horecaondernemers: het verbod op bingo in cafés met een alcoholvergunning wordt teruggedraaid.
Op de plek waar ooit Disco Dolly en Dansen bij Jansen het Amsterdamse nachtleven kleur gaven, opent Tuftuf.
Een goede hygiëne is een van de basisvoorwaarden van een horecabedrijf. Hygiëne moet altijd op orde zijn. Er is een Hygiënecode die van kracht is. Hoe zit het met het spoelen van glazen?
Afgelopen winter introduceerde Chocomel (FrieslandCampina) hun nieuwe horeca-concept, Chocomel voor Professionals. Nu geeft de fabrikant er een zomerse draai aan, speciaal gericht op het terrasseizoen: Chocomel Summer Specials. Dominic Bennis, F&B en Retail Manager van Avonturenpark Hellendoorn, gelooft in de verrassende koude Chocomel-recepten en gaat er deze zomer mee werken.
Soenil Bahadoer opent zoals verwacht een restaurant in het nog te openen hotel Curio by Hilton in Gemert, vlakbij Eindhoven. De zaak gaat Gem heten.
Erik van Gerwen ontwikkelde een marketingmodel dat ondernemers helpt bij de ontwikkeling van een horecaconcept. Van Gerwen legt uit hoe de formule werkt. Het model brengt in kaart waartoe gasten zich wel of niet aangetrokken voelen. Zo begrijp je meer wat jouw doelgroep verwacht van je horecazaak.
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt zich grote zorgen over de impact van de btw-verhoging op logies van 9% naar 21%, met name voor hotels in de grensregio's.
De horecasector staat voor ongekende uitdagingen. Personeelstekorten zijn aan de orde van de dag, wat leidt tot verhoogde werkdruk en belemmerde groei. Wachten op betere tijden is geen optie en proactief handelen is essentieel.
Anne Prinsen, studente van de Twentse school ROC van Twente heeft goud gewonnen bij het NK Gastheer/Gastvrouw (Skills Heroes) in de RAI Amsterdam.
Iedere maand weer openen er nieuwe horecazaken hun deuren. Collega's die gepassioneerd starten met hun horecabedrijf en graag hun trots delen. Misset Horeca publiceert maandelijks een overzicht van nieuw geopende restaurants, (eet)cafés en hotels. Bekijk hieronder het overzicht van maart 2025.
Voedselverspilling is niet alleen een milieuprobleem, maar ook een financiële uitdaging voor horecaondernemers. Experts en ondernemers delen 7 praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.
Restaurant Nommos, in het Safari Hotel van Beekse Bergen, verwelkomt vanaf nu ook niet-hotelgasten.
Restaurant Bolenius* in Amsterdam verhuist van de Zuidas naar het Rembrandtpark. Chef en eigenaar Luc Kusters wilde op die plek aanvankelijk een tweede zaak starten, maar kiest nu dus voor een verhuizing van zijn vlaggenschip.
In deze Misset Horeca veel aandacht voor de praktische en realistische kant van duurzaamheid. Joris Bijdendijk vertelt over duurzame stappen in zijn keuken, is er aandacht voor het tegengaan van voedselverspilling, biodiversiteit en de uitdaging van het overstappen van gas naar elektriciteit. Ook inspirerende verhalen over restaurant Nevel, Bar Nola, Tr3s Tapasbar en Flora Filmhuis.
Slimmer werken in de keuken betekent minder verspilling, lagere kosten en een hoger rendement. Toch laten veel ondernemers kansen liggen op het gebied van apparatuur, personeelsbeheer en inkoop. Hoe zorg je ervoor dat jouw keuken efficiënter draait én klaar is voor de toekomst?
Bij sterrenrestaurant Triptyque van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz in Wateringen word je aangenaam verrast door tal van unieke ervaringen aan tafel. Van een spelletje bij een gerecht en prei in klei tot het persoonlijke contact met de chef. Acht bijzondere ervaringen op een rij.
Het programma Biodiversiteit op je Bord (BOJB) van Dutch Cuisine blijft groeien.
Jacob Jan Boerma opent nog dit jaar een nieuw restaurant met een delicatessenwinkel in Antwerpen, in het populaire stadsdeel Het Zuid. Eind september zou de zaak moeten opengaan, vertellen makelaarsbronnen aan Misset Horeca.