81609 resultaten

Ontbijt

FSIN: 'Besteding aan ontbijt buitenshuis is zes jaar tijd verdubbeld'

Tussen 2018 en 2024 is zowel de besteding als de frequentie aan buitenshuis ontbijten verdubbeld; één op de vijf mensen ontbijt tegenwoordig minstens één keer per week buiten de deur.

Jan en Anne Smink voor hun nieuwe pand
Openingen

Restaurant Smink* opent in monumentale Huize Lindenoord

Na maanden van verbouwen, openen Jan en Anne Smink binnenkort hun restaurant Smink* in het monumentale Huize Lindenoord in Wolvega.

Onderzoek

117 menukaarten van sterrenzaken onder de loep: deze producten zien we het allervaakst

Truffel is momenteel het meest voorkomende ingrediënt op de menukaarten van Nederlandse sterrenrestaurants. Dat blijkt uit onderzoek van Misset Horeca, waarbij in totaal 117 menukaarten tegen het licht werden gehouden.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Rambaldo's Giorgio Rosa: 'Veel kritiek, maar trots op het resultaat'

In Den Haag opende Rein Rambaldo op 22 februari een nieuw restaurant dat al voor de opening volop stof deed opwaaien: Giorgio Rosa. Niet het eten, maar vooral het interieur trok de aandacht en leidde tot discussie. Met een mix van Italiaanse traditie en moderne invloeden heeft hij een zaak neergezet die zowel verrassend als eigenzinnig is.

Terrasmanagement

Klaar voor het terrasseizoen? Deze tips geven ondernemers uit de Terras Top 100

Het terrasseizoen staat voor de deur en een goede voorbereiding is het halve werk. We vroegen ondernemers uit de Terras Top 100 hoe zij hun terras aanpakken.

Dutch Cuisine

Horeca kookt wereld mooier met biodiversiteit op je bord

Duurzaamheid is al jaren een thema in de horeca, maar biodiversiteit krijgt binnen die trend steeds meer aandacht.

Ontbijt

Baker & Moore viert 10-jarig bestaan en kijkt vooruit naar landelijke expansie

Tien jaar geleden opende Baker & Moore haar deuren aan de Rotterdamse Westblaak.

Financieel gezond

Suze van der Horst wil met 'haar' Taco Mundo naar 100 vestigingen in 2027

Taco Mundo viert dit jaar de 25e verjaardag. Dat doet de franchiseformule onder leiding van de nieuwe ceo Suze van der Horst, die haar stip op de horizon heeft gezet voor 2027.

Marketing

8 tips over gastbenadering waarmee je winst kunt maximaliseren

Ondernemers voorzien van adviezen om aan het eind van het jaar meer winst over te houden. Horeca-adviseur Franck Evers en zijn compagnon Frank Laumen schreven er een boek over: Essentiële horeca management strategieën voor de nieuwe generatie. Misset Horeca mag 15 tips weggeven. In dit eerste deel 8 tips over gastbenadering.

Aan de Zweth

Aan de Zweth* wordt officieel overgenomen: chef Joris Peters zwaait af

Na ruim tien jaar zal Joris Peters per 1 maart 2025 de exploitatie van restaurant Aan de Zweth in Schipluiden overdragen aan chef Justin Koopman en gastvrouw Indy Chiron Akkermans. Het stel heeft ruime ervaring in toprestaurants in de regio Rotterdam en zal het huidige niveau van de tussen Rotterdam en Delft gelegen zaak voortzetten.

Ontwerpfase concept

7 stappen voor het bouwen van een horecaconcept

Melle Schellekens bestempelt zichzelf als creatieve ondernemer. Hij zette verschillende bedrijven op zoals The Good Roll en The Good Wine waarmee hij de wereld een beetje mooier wil maken. De ex-horecaondernemer geeft waardevolle tips en een 'routekaart' voor het bouwen van een horecaconcept, merk, service of dienst. ''Learning by doing' is het credo dat je ver zal brengen.'

Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)
Personeel

KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'Vijf generaties, één werkvloer: hoe maak je er een succes van?'

In de horeca staan regelmatig vijf generaties samen op de werkvloer. Hoe maak je daar een succes van?

De drie uitbaters die Het Oude Dykhuys tot nog toe heeft gehad: links André Geerlings, in het midden de huidige eigenaar Alfred van Dijk en rechts Koos Plasmeijer.
Restaurant

Waarom Het Oude Dykhuys al een halve eeuw bestaat en iedereen er zo lang werkt

In het pittoreske Lisserbroek, gelegen tussen de polders, bevindt zich restaurant Het Oude Dykhuys.

Horecabeurs

Vakbeurs INTERNORGA in Hamburg laat innovatie en inspiratie samenkomen

Van 14 tot 18 maart 2025 komt de internationale out-of-home markt samen op INTERNORGA in Hamburg. Met een unieke mix van trends, innovaties en netwerkmogelijkheden is de internationale vakbeurs hét platform voor professionals die samen de toekomst willen vormgeven.

Openingen

De Pannenfabriek: foodwalhalla van 2 hectare met restaurants, markt en brouwerij

In de voormalige dakpannenfabriek 'De Valk' in Echt verrijst een bruisend foodcomplex van twee hectare: De Pannenfabriek.

Overname

Merlijn van der Hoeven wordt Bagelbaas in Leiden

Passie voor gastvrijheid en kwaliteit zit bij Merlijn van der Hoeven in de genen. Vader Gert-Jan had samen met 'ome' Martijn twee Bagels & Beans vestigingen in Leiden.

Waldrik Kremer (internationaal jurylid & teammanager Nederlands Culinair Team), Pascal Poldervaart, Ruben van Zanten en Bert van Manen (teammanager Nederlands Culinair Team).
Kookwedstrijd

Nederland wint goud en plaatst zich voor finale Global Chefs Challenge in 2026

Op dinsdag 18 februari heeft Nederland zich in Rimini geplaatst voor de finale van de Global Chefs Challenge in Wales in 2026.

Rob Michielsen.
Financieel gezond

Rob Michielsen kiest voor rookvrij terras: 'Ik wil een rookvrije werkplek voor mijn medewerkers'

Op het terras van brasserie Anvers in Tilburg mag sinds oktober niet meer worden gerookt. Eigenaar Rob Michielsen doet dat vooral om zijn werknemers een 100 procent rookvrije werkplek te garanderen.

Het terras van Brasserie Anvers.
Terrasmanagement

Hoeveel stoelen kun je kwijt per vierkante meter terras?

Bij de indeling van je terras denk je natuurlijk na over het aantal stoelen. Je wilt dat natuurlijk zo optimaal mogelijk neerzetten. Maar hoeveel terrasstoelen passen er eigenlijk op een vierkante meter en wat is een praktische indeling?

'Wist je dat een aparte dessertkaart zorgt dat gasten sneller kiezen voor een nagerecht?'
dessert

Verleid gasten tot het nemen van een dessert

Een goede dessertkaart is onmisbaar. Een dessert is zoveel meer dan alleen de verzadiging van de zoete trek na de maaltijd. Het is de smaakvolle afronding van een fijn samenzijn, een ritueel dat een etentje helemaal afmaakt. Het is de final touch, de kers op de taart.