Restaurant De Dyck sluit vanwege de aanhoudend stijgende kosten. 'Het maakt het helaas onmogelijk om de missie en visie van De Dyck op de manier waarin wij geloven voort te zetten,' aldus Reinier Kempenaar.
'De afgelopen jaren brachten de nodige uitdagingen met zich mee. Maar we kijken vooral met trots en dankbaarheid terug op de bijzondere reis die is afgelegd. Talloze gasten hebben mogen genieten van deze bijzondere plek en van al het moois dat de Hollandse bodem te bieden heeft', zegt eigenaar en oprichter Reinier Kempenaar.
Rijkdom van Hollandse bodem
De Dyck werd in 2012 opgericht door boer en eigenaar Reinier Kempenaar, die eerder het akkerbouwbedrijf van zijn ouders overnam. Gedreven door zijn missie om de rijkdom van de Hollandse bodem op een eerlijke, duurzame en verrassende manier bij de consument te brengen, gooide hij het roer om. Van boer naar horecaondernemer. Het restaurant is sindsdien uitgegroeid tot een zelfvoorzienende plek waar landbouw, gastronomie en beleving samenkomen.
Naast een restaurant was er ook ruimte voor zakelijke en particuliere evenementen bij De Dyck. 'Ook op dit vlak ben ik trots op wat we behaald hebben. Het was mooi om zoveel verschillende soorten bedrijven, bruidsparen en particuliere gasten kennis te laten maken met dit mooie stukje Groene Hart', vertelt Kempenaar.
Groene Michelinster

In 2023 werd er onder leiding van chef Martijn Koeleman een Groene Michelinster behaald. De moestuin en boomgaard vormen de basis voor het seizoensgebonden moestuinmenu. Er wordt gekookt met de seizoenen en volop gebruik gemaakt van fermentatie zodat ook in de winter een menu van eigen bodem kon worden geserveerd.
Goed voor elkaar
'Onder het motto ‘Goed voor elkaar’ zijn we begonnen aan een mooie, soms hobbelige reis. Dat heeft ertoe geleid dat we van deze plaats een zelfvoorzienend restaurant en een inspirerende vergader- en evenementenlocatie hebben gemaakt.'
'Duurzaamheid, culinair genieten, passie en vakmanschap staan voorop. Dat heb ik samen met het team en zeker ook met mijn gezin gedaan en ik kan niet anders dan daar met een positief en enorm trots gevoel op terugkijken.'

'De waardering van onze gasten gaan we zeker missen. Tot 13 juli is het mogelijk voor gasten om zich te laten verrassen door de duurzame visie van de Dyck.'
De Dyck sluit op 13 juli voor gasten. Per 16 juli 2025 zal De Dyck overgaan naar een nieuwe horeca-exploitant.