Gesponsord

Papendal kiest bewust voor Brassica koolzaadolie

Papendal kiest bewust voor Brassica koolzaadolie
Brassica koolzaadolie een bijzondere olie, omdat deze koudgeperst is uit de kern van de koolzaad.

Duurzaamheid is al jaren verweven in de bedrijfsvoering van Papendal getuige het Gouden Green Key keurmerk. Met de Papendal moestuin is er een ecosysteem ontstaan dat bijdraagt aan het toekomstige voedingsbeleid, korte ketens met lokale en regionale inkoop, en een grotere zelfvoorzienendheid. Brassica koolzaadolie past helemaal in deze visie en daarom kiezen de chefs bewust voor dit gezonde product uit eigen regio.

De chefs, manager voeding Erik te Velthuis en chef-kok Robbert Hulsteijn van Hotel- en Sportcentrum Papendal werken nauw samen aan deze concepten. De moestuin van Papendal speelt een steeds grotere rol in het menu, zowel in het Topsportrestaurant als in restaurant de Olympic Club van het hotel en congrescentrum.

De inspiratie die uit de moestuin komt, beïnvloedt steeds meer de gerechten. De chefs gebruiken zoveel mogelijk producten uit een straal van ongeveer 25 kilometer. ‘Waar komt ons voedsel vandaan? Hoe wordt het geteeld? Gezonde voeding en leefstijl zijn erg belangrijk’, vertelt Erik.

Erik te Velthuis, Manager voeding bij Papendal: ‘Het verhaal vertellen van dit mooie lokale regionale product is geweldig.’
Erik te Velthuis, Manager voeding bij Papendal: ‘Het verhaal vertellen van dit mooie lokale regionale product is geweldig.’

Lekkere olie, slimme keuze

De koolzaadolie van Brassica werd uitgebreid getest in de keukens van Papendal, en viel op door zijn veelzijdigheid en goede smaak. Zowel voor bakken als voor koude bereidingen bleek de olie uitstekend te verwerken. Tegelijk is het een gezonde grondstof om mee te werken, want de verhouding van Omega 3-6 vetten heeft precies de optimale verhouding 1:2.

‘Het verhaal vertellen van dit mooie lokale regionale product is geweldig en word je blij van’, aldus Erik. ‘De prachtige gele koolzaadvelden die in het vroege voorjaar in bloei staan, hebben een enorm positieve bijdrage in de biodiversiteit, de nectar is een belangrijke voedingsbron voor bijen. Koolzaad is een stikstof-minnend gewas, zorgt met de diepe penwortels voor bodemverbetering.’

Chef-kok Robbert Hulsteijn van Hotel- en Sportcentrum Papendal: ‘Brassica koolzaadolie voldoet aan alles van wat je zoekt in een olie.’
Chef-kok Robbert Hulsteijn van Hotel- en Sportcentrum Papendal: ‘Brassica koolzaadolie voldoet aan alles van wat je zoekt in een olie.’

Koudgeperst

Brassica koolzaadolie een bijzondere olie, omdat deze koudgeperst is uit de kern van de koolzaad. De olie blijft daardoor puur van smaak en de voedingsstoffen blijven optimaal behouden. Van nature is de olie rijk aan omega- 3 en meervoudig onverzadigde vetzuren en bevat zelf het laagste percentage verzadigde vetzuren van alle plantaardige oliën.

‘Voor Papendal een perfect passend product, Brassica koolzaadolie voldoet aan alles van wat je zoekt in een goede olie, daarnaast is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding een heel prettig feit’, vertelt Robbert. Prachtige, duurzame, gezonde korte keten producten van onze boeren, de chefs van Papendal vinden het belangrijk om dit uit te dragen.

Dit artikel is gesponsord door Colzaco.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.