Hotelschool The Hague
Food Tech-startup Clone breidt uit naar vijf Nederlandse steden
Foodtech startup Clone breidt, na de lancering in Amsterdam, uit naar vijf extra steden: Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Groningen.
Foodtech startup Clone breidt, na de lancering in Amsterdam, uit naar vijf extra steden: Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Groningen.
Wanneer je take-away bestelt, wil je dat het eten nét zo lekker is als wanneer je er ter plekke in een restaurant je vork of tanden in zet. Best een uitdaging, weet de gemiddelde horecaondernemer die thuisbezorgt. Zeker wanneer er frietjes in het menu zitten.
Oliver Green, de snelgroeiende restaurantketen gericht op gezonde en duurzame maaltijden, opent binnenkort een derde vestiging in Amsterdam en kijkt verder naar landelijke uitbreiding.
Een maaltijdbox bestellen voor het kerstdiner is ook twee jaar na de laatste coronalockdowns onverminderd populair.
Online bestelplatform Homie timmert hard aan de weg. De dienst waarmee eten besteld kan worden, stelt goedkoper te zijn dan giganten als Thuisbezorgd en Uber Eats.
Voor bezorg- en afhaalrestaurants wordt het steeds moeilijker om winstgevend te blijven door de hoge commissies van grote bestelplatforms. Deze commissies kunnen oplopen tot wel 30%. Het binnenhalen van bestellingen via een eigen bestelsite kan een oplossing zijn voor dit probleem. Maar hoe pak je dit aan? Twee restaurants delen in dit artikel hun ervaring met een eigen bestelomgeving.