Kerstmaaltijdboxen ook na corona nog onverminderd populair

Kerstmaaltijdboxen ook na corona nog onverminderd populair

Een maaltijdbox bestellen voor het kerstdiner is ook twee jaar na de laatste coronalockdowns onverminderd populair.

Dat komt naar voren in een rondgang van ANP bij verschillende aanbieders in het land. Of het nu gaat om de maaltijden van sterrenrestaurants of andere kerstgerechten: verkopers van de pakketten hebben het druk deze tijd van het jaar.

Vrijwel alle restaurants in Nederland konden tijdens corona hun deuren niet of maar beperkt openen. Om toch omzet te blijven draaien gingen veel restaurants maaltijdboxen bezorgen, waarmee mensen thuis een restaurantwaardig diner op tafel konden zetten. Tegenwoordig is het bezorgen van maaltijdboxen niet meer noodzakelijk voor restaurants om het hoofd boven water te houden, maar het concept blijft desondanks in de smaak vallen.

Cook Like A Chef kon de vraag naar eigen zeggen bijna niet aan en hun maaltijdboxen zijn inmiddels ook zo goed als uitverkocht. Dit bedrijf heeft boxen die zijn samengesteld met gerechten van verschillende Nederlandse sterrenrestaurants. 'De boxen van driesterrenrestaurant De Librije blijven mensen toch wel erg leuk vinden. Die zijn dus ook al een tijd uitverkocht', legt eigenaar en oprichter Jan Bartelsman van Cook Like A Chef uit.

'Het is wel iets minder druk dan in de coronatijd, maar het gaat nog steeds wel lekker', vertelt eigenaar en oprichter Dennis Huwaë van Restaurant Daalder. Het met een Michelinster bekroonde restaurant in Amsterdam-West is net zoals veel andere restaurants ook tijdens corona begonnen met de verkoop van maaltijdboxen. Hoewel de vraag sindsdien is afgenomen, heeft Huwaë het er ook dit jaar nog steeds druk mee. 'Veel restaurants zijn ermee gestopt, want het is best arbeidsintensief, maar ik denk dat het wel blijft bestaan.'

Bekijk deze collectie

Financieel gezond

Bij het exploiteren van een horecazaak komt enorm veel kijken. Vooral op financieel gebied. In deze collectie staan tips & tricks om het rendement van je horecazaak te verhogen. Ook bevat de collectie kennisartikelen over financiering en (het voorkomen van) faillissement.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.