Food Tech-startup Clone breidt uit naar vijf Nederlandse steden

Food Tech-startup Clone breidt uit naar vijf Nederlandse steden

Foodtech startup Clone breidt, na de lancering in Amsterdam, uit naar vijf extra steden: Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Groningen.

Deze strategische uitbreiding biedt restaurateurs de kans om hun keukencapaciteit optimaal te benutten door middel van virtuele restaurantmerken gericht op bezorging, zonder extra investeringen.

Strategische groei in Nederland

Sinds haar oprichting in 2020 heeft Clone meer dan 2.500 restaurants geholpen om extra omzet te genereren. Door traditionele keukens om te vormen tot digitale franchises, kunnen lokale restaurants hun bereik vergroten via platforms als Uber Eats en Thuisbezorgd.nl, zonder dat extra faciliteiten nodig zijn.

'We zien al restaurants die dankzij Clone tussen de €500.000 en €1 miljoen aan extra omzet behalen,' zegt Sam Klopper, algemeen directeur van Clone Nederland. 'Dit onderstreept hoe krachtig ons model is: restaurateurs kunnen hun capaciteit optimaal benutten en profiteren van de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden, zonder extra investeringen.'

Investeringen

Clone heeft recent €105 miljoen opgehaald in een investeringsronde, waaronder een Series B-financiering van €80 miljoen geleid door Kharis Capital, Verlinvest en Conviviality Ventures. Deze middelen zullen worden ingezet om Clone’s technologie te verbeteren en verder uit te breiden naar nieuwe markten, wat de koppositie van het bedrijf in de foodtech-sector versterkt.

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.