Sommelier Award Michelin 2020 voor Koen van der Plas

Sommelier Award Michelin 2020 voor Koen van der Plas

Koen van der Plas won maandag 13 januari de Sommelier Award van Michelin. 'Ik heb net een periode van bijna 8 jaar Inter Scaldes afgerond en ben iets heel nieuws begonnen bij Kasteeel Heemstede in Houten. Ik zie het maar als een award voor al die jaren inzet.'

Vorig jaar ging deze prijs naar Noël Vanwittenbergh van Ciel Bleu.

Koen van der Plas (28) staat trots met de award in zijn handen en praat enthousiast met Misset Horeca. Hij kijkt uit naar de heropening van Kasteel Heemstede begin februari. Dat Kasteel Heemstede de Michelinster verliest voor 2020 had Koen  ingecalculeerd.

'Niet gek doen om het gek doen'

Op het podium refereerde Michelin aan een bijzondere combinatie van Koen van der Plas, geproefd bij Inter Scaldes: een rosé gecombineerd met de zwezerik van Jannis Brevet. ‘Voor mij was dat geen gekke combinatie. Maar ik vind het leuk dat ik er mensen mee verrast heb. Ik ben van mening dat alles kan. Waarom niet. Maar dan moet je het wel goed doen. En niet gek doen om het gek doen.’

‘Een klassieke opleiding heb ik niet gehad. Niemand heeft mij vertelt wat wel of niet kan dus alles kan. Mits goed uitgevoerd. Die rose en de zwezerik vulden elkaar perfect aan. In mijn ogen dus helemaal niet gek.’

Peter Bruins, al 40 jaar boegbeeld van gastvrijheid bij De Bokkedoorns won de Award Uitmuntend Gastheerschap.

Reacties hoofdrolspelers Michelin 2020:

Werner Loens over Michelinsterren 2020

Mike Vrijdag: 'Tijd van Michelinster pakt niemand ons af'

De Groene Lantaarn: 'Michelin extra spannend door verhuizing

Bridges 'teleurgesteld' door verlies Michelinster

Koen van der Plas: 'Sterverlies ingecalculeerd'

Michelinster voor ‘spannende gerechten’ van restaurant Eden

Randy Karman: ‘Behoud Michelinster is groot compliment’

Servais Tielman: ‘We willen met koken bezig zijn’

Jan en Patricia Marrees uit Weert terug in de Michelingids 2020

Zout&Citroen: ‘Morgen mag het hele team een kater hebben’

Hans Derks van Versaen ging twijfelen na Bib-verlies

Noble Kitchen: ‘Niet in Lekker, daling in GM, maar wél een Ster’

Michelin-Award Gastheerschap voor Peter Bruins

Sommelier Award Michelin voor Koen van der Plas

Jacob Jan Boerma: ‘Veel waardering voor jonge talenten’


Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.