'We zijn pas net een jaar open, dus dit is een enorm compliment. Ik vind het leuk om spannende combinaties te maken, ergens een bijzondere twist aan te geven. Zo staat er een nu een vanille parfait op de kaart met gedroogde ham en kaviaar. Soms zit de spanning niet in het gerecht, maar in de wijn die erbij wordt geserveerd. Daar sparren we samen veel over', zegt hij over de gastheer en mede-eigenaar Robin Groos (26). Een jong team, vervolgen Cooijmans en Groos hun verhaal. 'Ik ben in ons team al de oude rot', zegt de chef lachend.
Robin Groos en Herman Cooijmans
Cooijmans en en Groos werkten samen bij Hostellerie Vangaelen in Heeze en gingen daarna hun eigen weg. Cooijmans gaf in 2017 leiding aan de keuken van restaurant Juliana in Valkenburg toen het door Michelin werd bekroond met een Bib Gourmand en de laatste werkgever van Groos was restaurant Sabero in Roermond van Sonja en Nico Boreas. Sabero is in de Michelin-gids voor 2019 opgenomen met twee sterren. In januari 2019 opende het duo hun restaurant Eden.
'Nog snel een sollicitant bellen'
Groos zegt niet te weten wat de komst van een ster gaat doen met hun zaak. Op de vraag of hun team het extra aantal reserveringen aankan, zegt Groos lachend: 'Ik heb toevallig net een sollicitant gehad, waartegen ik heb gezegd dat ik niet zeker wist of ik die de uren kon bieden waarom werd gevraagd. Maar ik denk dat ik haar heel snel ga bellen om te zeggen dat dit toch wel lukt.'