De Aziatische keuken en oosterse invloeden zijn niet meer van onze borden en restaurantmenu’s weg te denken. 'Als jongeman uit Groningen met een Chinese achtergrond wist Kelvin Lin al snel dat hij uit Nederland moest vertrekken om elders uitgebreide werkervaring op te doen', vertelt de jury over de chef-kok. 'In Singapore en Japan leerde Lin veel en legde de basis voor zijn eigen stijl die hij ‘Progressive Asian’ noemt.' In 2013 opende hij een heel bescheiden lunchroom in Voorschoten vernoemd naar zijn vrouw. Hij wist zijn initieel wantrouwende en aarzelend binnenkomende gasten voor zich te winnen met rake smaken en begin dit jaar werd de lunchroom een echt restaurant. 'Zijn nimmer aflatende zoektocht naar mooie combinaties, waarbij hij bekende smaken soms een geheel nieuwe textuur meegeeft, verrast en maakt indruk. Het bescheiden restaurant Nayolie groeit uit tot een begrip en is ons Aziatisch restaurant van het Jaar 2020.'
Nayoli
Chef Kelvin Lin heropende zijn Nayolie in Voorschoten deze zomer na een sluiting van enkele maanden als food & wine bar. Onder de nieuwe naam ‘Nayolie by Kelvin Lin’ wordt een modern Aziatische keuken gevoerd met gerechten in bistronomiestijl. Het restaurant, dat geopend is voor lunch, borrel en diner, werd gerestyled door het Rotterdamse interieurontwerpbureau Smeele. Nayolie by Kelvin Lin werd op 6 juli 2019 geopend voor het publiek. In zijn vernieuwde zaak voert de 39-jarige chef een modern Aziatische keuken met invloeden uit Thailand, Japan, Maleisië en Singapore. De kaart bestaat uit gerechtjes met het formaat van een tussengerecht in bistronomiestijl. De gast kan vanaf 12 uur terecht voor zowel sandwiches als een selectie van de dinerkaart, maar ook voor koffie en thee met patisserie. Vanaf de namiddag is er is er een collectie originele bites verkrijgbaar en ’s avonds kan er van de dinerkaart gegeten worden. Bij mooi weer is het terras aan het Kerkplein geopend.
Over Kelvin Lin
Kelvin Lin (1980) werd geboren in Groningen, uit Chinese ouders. Na in het restaurant van zijn ouders gewerkt te hebben vertrok hij naar Azië om ervaring op te doen in de keukens van toprestaurants. Terug in Nederland nam hij als patron-cuisinier restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedorp (Noord-Holland) van zijn ouders over. Deze zaak verkocht hij in 2014, waarna hij in 2015 lunchroom Nayolie in Voorschoten opende.
Alle 17 award-winnaars uit de GaultMillau gids van 2020
Wie wint wat?
- Chef van het Jaar
- Jonge topchef van het Jaar
- Gastheer van het Jaar
- Ontdekking van het Jaar
- Prijs-Plezier van het Jaar
- Aziatisch restaurant van het Jaar
- Wijnkaart van het Jaar
- Sommelier van het Jaar
- Dessert van het Jaar
- Groentegerecht van het Jaar
- Ambachtsman van het Jaar
- Hoogste binnenkomers van het Jaar
- Bistronoom van het Jaar
- Terras van het Jaar
- Lifetime Achievement Award
- Cocktailbar van het Jaar
- POP of the Year