'Dat cocktails anno 2020 niet meer weg te denken zijn uit de hoogste regionen van het horecalandschap is een fantastisch gegeven', meldt de jury verder. 'Het huidige, nieuwe gouden tijdperk van de cocktail brengt ons bars die vooruitkijken terwijl ze het verleden koesteren. Huisgemaakte ingrediënten, exquise spirits, moderne technieken en het heruitvinden van klassieke recepten vormen hét momentum voor cocktails. Denk daar de service, decor en aantrekkingskracht van een goede cocktailbar bij en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond. Aan de Amsterdamse grachten vinden we deze ultieme hotelcocktailbar. Een stijlvolle bar als een warme deken, waarin de service en de cocktails van verbluffend niveau zijn. In deze cocktailbar worden creatieve, klassiek geïnspireerde cocktails bereidt met een gastronomisch oog voor detail, finesse en elegantie.'
Innovatieve technieken
De jury is enthousiast over de innovatieve technieken, huisgemaakte ingrediënten, hoogwaardige spirits en unieke smaakcombinaties. 'Deze bar bruist, met een aanstekelijke mix van locals, internationale hotelgasten en cocktailliefhebbers. Pulitzer’s Bar neemt je mee naar vervlogen tijden vol luxe en mystiek, terwijl je in stijl aan de beste cocktails van het land nipt.'
Pulitzer’s Bar kreeg begin dit jaar ook al de prijs voor de beste hotelbar van Amsterdam in de Belvedere Best Hotel Bar Awards. Deze werd uitgereikt tijdens de Hotelnacht.
Alle 17 award-winnaars uit de GaultMillau gids van 2020
Wie wint wat?
- Chef van het Jaar
- Jonge topchef van het Jaar
- Gastheer van het Jaar
- Ontdekking van het Jaar
- Prijs-Plezier van het Jaar
- Aziatisch restaurant van het Jaar
- Wijnkaart van het Jaar
- Sommelier van het Jaar
- Dessert van het Jaar
- Groentegerecht van het Jaar
- Ambachtsman van het Jaar
- Hoogste binnenkomers van het Jaar
- Bistronoom van het Jaar
- Terras van het Jaar
- Lifetime Achievement Award
- Cocktailbar van het Jaar
- POP of the Year