'Soms denk je dat je een chef door en door kent. Maar dan serveert iemand, die bekend staat om zijn diepe vlees- en orgaanbereidingen, een dessert dat je omverblaast', zo begint de jury over het dessert. 'Een nagerecht dat inzicht, productkennis en de capaciteit om ingrediënten in een andere context te bekijken verraadt. Wij aten dit dessert in een restaurant dat sinds dag één bijna elke dag steevast volloopt en waar iedereen het erover eens is dat het gerund wordt door twee ware professionals. De chef is een passioneel vakman die leeft om in de keuken te staan. Geschoold door de grote Will Demandt geniet hij van de vrijheid van zijn eigen keuken en het bewustzijn om zelf chef te zijn. Giel Kaagman kookt met alles wat de natuur hem aanreikt en vooral vanuit zijn gut feeling. Iets wat overal terugkomt en dus ook in zijn desserts.'
Over Kaagman & Kortekaas
Giel Kaagman en Bram Kortekaas zijn niet onbekend in het Amsterdamse horecawereldje. Bram was onder meer manager en sommelier bij restaurant Rijsel en Giel Kaagman kookte onder meer bij Visaandeschelde en Toscanini. De nieuwbakken ondernemers hebben een gezamenlijk historie bij restaurant Bordewijk: Bram als sommelier, Giel als chef. De klik die het duo daar ontwikkelt, leidt tot de samenwerking die in september 2015 gerealiseerd wordt als Kaagman & Kortekaas haar deuren opent in Amsterdam. Bram aan de voorkant, Giel in de keuken.
Alle 17 award-winnaars uit de GaultMillau gids van 2020
Wie wint wat?
- Chef van het Jaar
- Jonge topchef van het Jaar
- Gastheer van het Jaar
- Ontdekking van het Jaar
- Prijs-Plezier van het Jaar
- Aziatisch restaurant van het Jaar
- Wijnkaart van het Jaar
- Sommelier van het Jaar
- Dessert van het Jaar
- Groentegerecht van het Jaar
- Ambachtsman van het Jaar
- Hoogste binnenkomers van het Jaar
- Bistronoom van het Jaar
- Terras van het Jaar
- Lifetime Achievement Award
- Cocktailbar van het Jaar
- POP of the Year