Kaagman & Kortekaas serveert GaultMillau 2020 Dessert van het Jaar

Kaagman & Kortekaas serveert GaultMillau 2020 Dessert van het Jaar
AMSTERDAM - REstaurant Kaagman en Kortekaas. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Giel Kaagman van restaurant Kaagman & Kortekaas serveert het GaultMillau Dessert van het Jaar 2020. 'Een nagerecht dat inzicht, productkennis en de capaciteit om ingrediënten in een andere context te bekijken verraadt. In het bijzonder de Panna cotta van asperge, gefrituurde vlierbloesem, ijs van asperge.'

'Soms denk je dat je een chef door en door kent. Maar dan serveert iemand, die bekend staat om zijn diepe vlees- en orgaanbereidingen, een dessert dat je omverblaast', zo begint de jury over het dessert. 'Een nagerecht dat inzicht, productkennis en de capaciteit om ingrediënten in een andere context te bekijken verraadt. Wij aten dit dessert in een restaurant dat sinds dag één bijna elke dag steevast volloopt en waar iedereen het erover eens is dat het gerund wordt door twee ware professionals. De chef is een passioneel vakman die leeft om in de keuken te staan. Geschoold door de grote Will Demandt geniet hij van de vrijheid van zijn eigen keuken en het bewustzijn om zelf chef te zijn. Giel Kaagman kookt met alles wat de natuur hem aanreikt en vooral vanuit zijn gut feeling. Iets wat overal terugkomt en dus ook in zijn desserts.'

Over Kaagman & Kortekaas

Giel Kaagman en Bram Kortekaas zijn niet onbekend in het Amsterdamse horecawereldje. Bram was onder meer manager en sommelier bij restaurant Rijsel en Giel Kaagman kookte onder meer bij Visaandeschelde en Toscanini. De nieuwbakken ondernemers hebben een gezamenlijk historie bij restaurant Bordewijk: Bram als sommelier, Giel als chef. De klik die het duo daar ontwikkelt, leidt tot de samenwerking die in september 2015 gerealiseerd wordt als Kaagman & Kortekaas haar deuren opent in Amsterdam. Bram aan de voorkant, Giel in de keuken.


Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.