'Er wordt fris en frivool gekookt door een jonge beloftevolle chef. Bij haar thuis stond eten centraal en zowel haar moeder als haar grootvader kookten graag. Dat zij een opleiding tot kok zou gaan volgen was dan ook haast onvermijdelijk. Dat goed kunnen koken niet genoeg is, werd haar snel duidelijk toen ze bij Oud Sluis en Ciel Blue ging werken en ervaring opdeed in de harde leerscholen van Sergio Herman en Onno Kokmeijer. Toch liet ze zich niet afschrikken en kwam er sterker en creatiever uit. Nu kookt zij met groenten volgens de seizoenen en op geheel eigen frivole wijze haar gerechten.'
Over Sal do Mar
Sal do Mar is een gezellig, klein restaurant in het hart van Rhenen. De keuken is gericht op het maken van kleine gerechten die eventueel gedeeld kunnen worden .Het maken van kleine gerechten is ontstaan bij eigenaar Ralph Jonker en Zoë Jonker, omdat ze zelf graag uit eten gaan en dan het liefst zoveel mogelijk proeven van wat een keuken te bieden heeft. Vandaar dat ze ook vaak van elkaars bord een vorkje mee prikken. Op deze manier ontstond het idee om de gerechtjes bij Sal do Mar ook te laten delen.
Alle 17 award-winnaars uit de GaultMillau gids van 2020
Wie wint wat?
- Chef van het Jaar
- Jonge topchef van het Jaar
- Gastheer van het Jaar
- Ontdekking van het Jaar
- Prijs-Plezier van het Jaar
- Aziatisch restaurant van het Jaar
- Wijnkaart van het Jaar
- Sommelier van het Jaar
- Dessert van het Jaar
- Groentegerecht van het Jaar
- Ambachtsman van het Jaar
- Hoogste binnenkomers van het Jaar
- Bistronoom van het Jaar
- Terras van het Jaar
- Lifetime Achievement Award
- Cocktailbar van het Jaar
- POP of the Year