De jury vervolgt: 'De gastvrouw of -heer van een restaurant heeft van oudsher een voorname en belangrijke taak. Gasten ontvangen, de zwarte brigade aansturen en een leider zijn. Er was een tijd dat het vooral ervaren oudere personen waren met een ongeëvenaard inzicht die werk of problemen zien, nog voor ze zich voordoen. Maar die tijden zijn veranderd. Onze laureaat van dit jaar vormt een onafscheidelijke tandem met de chef van het restaurant. De twee kennen elkaar al jaren en besloten in 2014 samen een restaurant te openen in Amsterdam. Sascha Speckemeier is de gedroomde gastheer van Restaurant Spectrum. Hij straalt een zeldzame rust en klasse uit. Hij leest de zaal met een natuurlijk overwicht en lijkt overal te zijn. Als je in Google gastheer intypt krijg je waarschijnlijk een foto van Sascha Speckemeier.'
In Spectrum creëren de gepassioneerde tweesterrenchef Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier een overweldigende avondvullende gastronomische ervaring. Het restaurant is een voortzetting van wat de chef en restaurantmanager voorheen in Librije’s Zusje realiseerden om hun gasten te verrassen en te verbazen.
Waldorf Astoria Amsterdam
Waldorf Astoria Amsterdam is gevestigd aan de Herengracht 542-556, in zes voormalige patriciërshuizen uit de 17e en 18e eeuw, die elk afzonderlijk een boeiende historie hebben. De entree op nummer 548 en majestueuze trap naar een ontwerp van Daniel Marot, architect van Koning-Stadhouder Willem III, verlenen het hotel zijn grandeur. Het hotel beschikt over 93 luxe kamers en suites, monumentale zalen, de grootste privé binnentuin van de stad, de exclusieve Guerlain Spa, het twee-sterrenrestaurant Spectrum onder leiding van chef Sidney Schutte; Goldfinch Brasserie, de Peacock Alley en The Vault Bar.
Alle 17 award-winnaars uit de GaultMillau gids van 2020
Wie wint wat?
- Chef van het Jaar
- Jonge topchef van het Jaar
- Gastheer van het Jaar
- Ontdekking van het Jaar
- Prijs-Plezier van het Jaar
- Aziatisch restaurant van het Jaar
- Wijnkaart van het Jaar
- Sommelier van het Jaar
- Dessert van het Jaar
- Groentegerecht van het Jaar
- Ambachtsman van het Jaar
- Hoogste binnenkomers van het Jaar
- Bistronoom van het Jaar
- Terras van het Jaar
- Lifetime Achievement Award
- Cocktailbar van het Jaar
- POP of the Year