CBS: 'Omzet horeca groeit in derde kwartaal'

CBS: 'Omzet horeca groeit in derde kwartaal'

Goede berichten uit de horeca. De omzet van de sector groeit in het derde kwartaal van 2024, nu met 4,9 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2023, meldt het CBS.

SVH maakt Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

SVH maakt Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

De Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025 is bekend. Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) sluit hiermee de eerste fase van de wedstrijd af.

De bouw van een permanent strandpaviljoen kan een stuk degelijker. Foto: Beachclub The Sunset op Ameland.

Dit zijn de voordelen van het uitbaten van een jaarrond strandpaviljoen

Ondernemen op het strand is door weersafhankelijkheid het meest uitdagend. Maar het uitbaten van een jaarrond strandpaviljoen heeft ook veel voordelen. Dertien uitbaters van Nederlandse strandpaviljoens maken de voordelen van een jaarrond strandpaviljoen inzichtelijk.

Marketing manager Maarten Ploos van Amstel, Sales Director Jan Peters en
Sales manager Paul Liefkens.

'Chef-koks hebben behoefte aan een nieuw zuivelmerk'

Duitse marktleider DMK Group ziet kansen met Milram in de Nederlandse horeca. Constante kwaliteit, scherp geprijsd, een breed aanbod én veel gebruiksgemak; volgens één van de grootste zuivelcoöperaties van Europa hebben Nederlandse chef-koks daar wel oren naar en is onze horeca daarom rijp voor een nieuw zuivelmerk. 'Er zijn weinig spelers die zo'n assortiment aanbieden.'

2023 - Pelle's, Deurningen

Laatste week om je aan te melden voor de bekendmaking van de Terras Top 100

Het kan nog: aanmelden voor de langverwachte finale van de Misset Horeca Terras Top 100. Op maandag 1 juli 2024 vindt de uitreiking plaats bij Pelle's Eten & Drinken in Deurningen.  Dit is dé kans om deel te nemen aan een onvergetelijke dag vol inspiratie en feestelijkheden.

Kiona Malinka aan het werk

Kiona Malinka adviseert: 'Zet zelfgemaakte ijsthee op de kaart'

De nieuwe dranktrend op het terras in 2024 is homemade. Met zelfgemaakte ijsthee kun je als horecaondernemer snel een echte topper op de kaart zetten. Maar welke thee is lekker, onderscheidend en eenvoudig te bereiden? En - niet onbelangrijk - valt er wat aan te verdienen?