Van hot naar her...
De redactie van Misset Horeca vliegt tijdens de Horecava van hot naar her in de hallen van de Horecava in Rai Amsterdam. De gemiddelde stappenteller van de verschillende redactieleden zit ver boven de 15.000 stappen per dag. Toch missen ook wij af en toe wat. Zo konden we helaas niet bij de bekendmakingen van de winnaars van het kampioenschappen van het NK Koffie aanwezig zijn. Toch willen we nog even eervolle vermeldingen maken van deze winnaars. De foto's zijn van Connor Houtman.
Ilithyia Merien van Manhattan Coffee Roasters heeft het Dutch Cup Tasters Championship 2025 gewonnen. Tijdens deze wedstrijd testen deelnemers hun smaakvermogen door 8 sets van drie koffiekoppen te proeven. Twee koppen per set zijn identiek, terwijl één subtiel verschilt. Het was aan de deelnemers om zo snel mogelijk de afwijkende kop uit iedere set te identificeren.
Rotterdammer Zjevaun Janga is de trotse winnaar van het Dutch Barista Championship 2025. Voor het tweede jaar op rij sleepte hij deze titel in de wacht. In de finale met zes finalisten wist Zjevaun de jury opnieuw te overtuigen. Tijdens zijn run presenteerde hij in maximaal 15 minuten vier identieke espresso’s, vier identieke melkdranken en vier signature drinks. Met zijn precisie, creativiteit en vakmanschap liet hij de concurrentie achter zich en werd hij opnieuw gekroond tot de beste barista van Nederland.
Instructierecht in de horeca: 'Is kwartier voor tijd aanwezig betaalde arbeid?'
Tijdens het PersoneelSymposium op Horecava krijgen horecaondernemers praktische handvatten om teams beter te laten presteren. Zo ook van CLINT | Littler, een advocatenkantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht voor werkgevers. Tijdens deze sessie gaven arbeidsrechtadvocaten Wouter Engelsman en Michelle Engberts inzicht in het instructierecht van werkgevers.
Enthousiaste foto's van wedstrijd Gouden Koksmuts
Het team van 't Havenmantsje uit Harlingen heeft op de Horecava in Amsterdam De Gouden Koksmuts 2025 gewonnen. Chef Ruben van Zanten stuurde ons nog een aantal enthousiaste foto's die gemaakt zijn tijdens de wedstrijd en van het feestelijk moment dat hij hoorde dat zijn team gewonnen had. De foto's van fotograaf Kayleigh Van der Wal plaatsen we graag!
Gastheer Geurt Jan Heikamp van de Koning van Denemarken is Toppr van 2024
Platform Tippr zette in 2024 iedere maand een hardwerkende horecamedewerker in de schijnwerpers die zich onderscheidt door zijn of haar uitzonderlijke bijdrage aan de horeca. Deze twaalf toppers strijden om de titel Toppr van het jaar 2024.
Programma vandaag
Iedere dag is er meer dan genoeg om te zien of te doen tijdens Horecava. Het programma zit vol interactieve symposia in het theater, spannende wedstrijden met (sterren)chefs of barista's en interessante demonstraties en tastings. Bekijk hier het overzicht van vandaag.
- 08:30 - 12.00 uur: Marketing Breakfast Club 2025
Locatie: 01. Theater, hal 3
De Marketing Breakfast Club brengt je in één ochtend up to date over ontwikkelingen die relevant zijn voor jou als foodmarketeer. - 10:00 - 17:15 uur: Dutch Brewers Club Championship
Locatie: 02. NK Koffie, hal 12
De focus ligt hier op handmatige filterkoffie, waarbij deelnemers hun vaardigheden en kennis op het gebied van extractie en smaakbalans laten zien. - 10:00 - 16.30 uur: Voorronde Green Chef's Hat
Locatie: 06. NK Koken, hal 8
In de spannende voorronde van de Green Chefs Hat nemen de teams het tegen elkaar op in een intensieve strijd om een felbegeerd ticket naar de finale te bemachtigen. Hier draait het om creativiteit, vakmanschap en passie voor duurzame gastronomie. - 11:00 - 14:00 uur: Lekker Anders
Locatie: 03. De Lekkerste Wedstrijden, hal 11
De leuke wedstrijd elk jaar: Lekker Anders. Laat je inspireren door het unieke talent van horecaprofessionals met een arbeidsbeperking.
- 12:00 - 21:30 uur: HotelloTop Year Event
Locatie: 13. Forum
Vier het jubileumjaar van Hotello met deze editie. Hotello's nemen je mee in meeslepende verhalen en uniek ervaringen. - 13:00 - 13:40 uur: Alcoholvrije alternatieven voor de gastronomie
Locatie: 05. Taste of Wine Professional, hal 8
Passend in de huidige tijd waarin we niet alleen meer op het mileu letten, maar ook op onze eigen gezondheid. Presentatie door Het Proefstation. - 15:00 - 18:00 uur: NK Lekkerste Vegan Burger
Locatie: 03. De Lekkerste Wedstrijden, hal 11
Kom kijken hoe chefs de meest smaakvolle vegan burgers creëren die zelfs de grootste vleesliefhebbers zullen overtuigen. - 15:00 - 15:50 uur: School of Spirits, Cognac & Gin
Locatie: 04. Pop-up Bar, hal 7
Leer de basis van cognac en gin aan de hand van een drietal samples.
- 08:30 - 12.00 uur: Marketing Breakfast Club 2025
Kashmir Kitchen