Sjoerd Mampaeij wint het NK Lekkerste Broodje 2024

Sjoerd Mampaeij wint het NK Lekkerste Broodje 2024

Sjoerd Mampaeij van restaurant Midas in Woerden heeft tijdens de Horecava de 39ste editie van het NK Lekkerste Broodje op zijn naam geschreven. Hij wist de jury unaniem te overtuigen met zijn Broodje Beef Teriyaki.

'Ik ben echt mega-blij', zegt Sjoerd Mampaeij, die voor het eerst meedeed met het NK de Lekkerste. 'Ik heb tijdens de wedstrijd zo veel mooie creaties voorbij zien komen, dat ik er geen rekening mee heb gehouden dat ik kon winnen.' De restauranteigenaar van Restaurant Midas in Woerden ging er ook vandoor met de sponsorprijs van Hanos.

De winnende creatie van het NK Lekkerste Broodje 2024 bestond uit een Italiaanse Pucce Salentino met onder meer biefstukpuntjes, teriyakisaus, een Japanse omelet, shiitake, furikake-kruiden, mizuna sla, sriracha mayonaise en zwarte inkt mayonaise.

Waanzinnige smaken

'Er is duidelijk veel aandacht besteed aan dit zeer originele broodje, met waanzinnige smaken en ook nog eens mooi gepresenteerd', aldus de jury. 'Vooral het vlees, dat op houtkool was gerookt, kwam er heel goed uit. De sauzen, met zure en ziltige componenten, brachten het geheel perfect in balans. Ook de Japanse omelet was een mooie toevoeging.'

Eigen bijen

Bas Diks van Diks Authentiek Culinair werd tweede. Zijn broodje, genaamd 'Bij', bestond uit een briochebol met onder andere hangop, pure chocolade, pure hazelnootpasta, honing-gel, gemarineerde karmozijnpeer en gedroogde weidebloemen. Hij gebruikte daarbij honing van zijn eigen bijen. 'Als enige zoete inzending heeft dit broodje ons verrast, omdat het gedurfd en origineel was én er zeer mooi uitzag', zo oordeelde de jury.

Black bun

Het brons was voor Audrey Biermans van Vitam Catering. Haar creatie ‘Be-Mine’ was een black bun (gekleurd met houtskool) met onder andere dry aged Double Dutch Ribeye, bierboter gemaakt van kriekbier, rozenbotteljam, gerookte amandelen en een salade van rode kool. De jury was zeer te spreken over de smaakcombinaties en de presentatie.

Top 3

De volledige top 3 van het NK Lekkerste Broodje 2024:

1: Sjoerd Mampaeij, restaurant Midas in Woerden
2: Bas Diks, Diks Authentiek Culinair in Harreveld
3: Audrey Biermans, Vitam Catering in Rosmalen

De Lekkerste Wedstrijden

'Echte vakman' Bas van Zoggel wint NK Lekkerste Pannenkoek 2025

Bas van Zoggel van Den Tol in Velp heeft het NK Lekkerste Pannenkoek 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury is Van Zoggel 'een echte vakman die waanzinnig goede pannenkoeken bakt'. De kinderjury was het daarmee eens. Ashley Marengo van By Jarmusch in Rotterdam eindigde op de tweede plek en Daphne van Zwet nam voor Pannenkoe Bleiswijk het brons mee naar huis.

De Lekkerste Wedstrijden

Ter Marsch & Co wint NK Loaded Fries voor de tweede keer

Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co in Rotterdam heeft het NK Loaded Fries 2025 overtuigend gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van zijn 'Bali Spice Fries'. Femke Versluijs van Frietboutique Laren pakte het zilver en Joyce Norder van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen eindigde als derde.

De Lekkerste Wedstrijden

Wildlands Adventure Zoo wint NK Lekkerste Vegan Burger 2025

Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn 'Momma Dunia'. Het zilver ging naar Audrey Biermans van Vitam. Jamal Hlal van HMSHost Schiphol pakte het brons.

De Lekkerste Wedstrijden

Ongekend: Firma van Buiten wint goud én zilver op de Horecava

Firma van Buiten uit Delft heeft tijdens de kookwedstrijd Lekker Anders op de Horecava een ongekende prestatie neergezet. Tobias Westerveld pakte zilver voor het bedrijf en collega Nishaar Orie deed daar nog een schepje bovenop door er met goud vandoor te gaan. Het brons was voor Koen van Oeveren van HMSHost.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.