Vegan Visboer en Snack With Benefits winnaars Horecava Awards
Tijdens de opening van de Horecava zijn de winnaars van de Horecava Innovation Award en de Horecava Sustainability Award bekendgemaakt. Vegan Visboer is de winnaar van de Horecava Innovation Award. Het bedrijf had als innovatie visfilet zonder vis ingestuurd, met een huid van zeewier.
Eerste bezoekers druppelen binnen
Horecava 2025 officieel geopend!
Director Horecava Florentine Rijkmans heeft zojuist Horecava 2025 geopend!
KHN: 'In 2024 5 procent omzetgroei, volumegroei bleef uit, verwachtingen positief voor 2025'
Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), presenteerde zojuist voorafgaand aan de Horecava een terugblik op het horecajaar 2024 en een vooruitblik op 2025.
FSIN-cijfers foodmarkt: 'Bescheiden omzetgroei 2024 zet door in 2025'
De omzet van de totale markt voor foodservice (horeca, gemak, catering) kwam vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Dat blijkt uit cijfers die het FoodService Instituut Nederland (FSIN) vandaag presenteert tijdens de opening van de Horecava.
Wat is er vandaag te doen?
Ben jij ook onderweg naar de Horecava en wil je alvast weten wat er vandaag allemaal op het programma staat? Check dan hieronder dit handige overzicht.
- 09:30 - 11.00 uur: Officiële opening Horecava 2025
Locatie: 01. Theater, hal 3
De officiële opening van Horecava 2025 biedt marktinzichten, culinaire trends, voorlopige foodservicecijfers en uitreiking van de Horecava Awards. - 10:00 - 17.30 uur: Dutch Barista Championship
Locatie: 02. NK Koffie, hal 12
Zes topbarista’s strijden om de titel door elk vier identieke espresso’s, melkdranken en signature drinks te presenteren aan een internationale jury. - 10:00 - 17.30 uur: Hanos Gouden Koksmuts
Locatie: 06. NK Koken, hal 8
Topchefs strijden om de prestigieuze titel door gerechten te bereiden met verplichte ingrediënten uit een 'black box'. - 11.00 - 14.00 uur: NK Lekkerste Broodje
Locatie: 03. De Lekkerste Wedstrijden, hal 11
Culinaire professionals presenteren hun creatiefste en smakelijkste broodjescreaties. - 11.30 - 13.30 uur: Duurzame Vis Symposium
Locatie: 01. Theater, hal 3
Het Duurzame Vis Symposium op Horecava 2025, georganiseerd door sterrenchef Jef Schuur, richt zich op verantwoorde visconsumptie. Driesterrenchefs Jonnie Boer (De Librije), Viki Geunes (Zilte), en Mauro Colagreco (Mirazur) delen hun inzichten over duurzame viskeuzes. - 14:45 - 17.00 uur: Personeel Symposium
Locatie: 01. Theater, hal 3
Het PersoneelSymposium biedt inzichten en strategieën voor personeelsbehoud en werving, met thema’s zoals generatieverschillen, inclusief werkgeverschap en leiderschap. Het evenement helpt horecawerkgevers aantrekkelijker te worden in tijden van personeelskrapte. - 15:00 - 18.00 uur: NK Lekkerste Burger
Locatie: 03. De Lekkerste Wedstrijden, hal 11
Wie maakt een creatie van het beste vlees, de lekkerste toppings, de smeuïgste sauzen en het meest smaakvolle broodje? Dat zie je bij het NK Lekkerste Burger. - 15:00 - 15.40 uur: Proeverij Duitse kwaliteitswijnen
Locatie: 05. Taste of Wine Professional, hal 8
Met medewerking van verschillende producenten en importeurs en het Informatiebureau voor Duitse Wijn. Een representatieve selectie van rieslings, weiss-, grau-, früh- en spätburgunders, inclusief enkele verrassingen. - 16.00 - 16.30 uur: Cocktail Funeral
Locatie: 04. Pop-up Bar, hal 7
Welke cocktail wordt er begraven en in 2025 niet meer gemaakt? Jaarlijks terugkerend event waar bartenders stemmen welke cocktail ze liever zien gaan dan komen. - 17.00 - 17.40 uur: Sake, variatie aan stijlen & gastronomische inzetbaarheid
Locatie: 05. Taste of Wine Professional, hal 8
Sakespecialist Yoigokochi presenteert tijdens Wine Professional proeverijen die de veelzijdigheid van sake tonen, van fruitig tot lang gerijpt.
- 09:30 - 11.00 uur: Officiële opening Horecava 2025
Vroeg uit de veren...
De redactie van Misset Horeca begint de dag vroeg. Met een sterke kop coffee to go vertrekken we vol energie naar Amsterdam, klaar voor de 68ste Horecava. Tijd om trends te ontdekken en verhalen te verzamelen. Van duurzame innovaties tot culinaire hoogstandjes, winnaars van wedstrijden tot symposia, we willen alles zien en vastleggen. Met notitieboeken, camera’s en een gezonde dosis nieuwsgierigheid gaan we struinen door de bruisende hallen, op zoek naar mooie verhalen, trends en inzichten.
Kashmir Kitchen