Gesponsord

Merford Tuned helpt het geluidniveau te beheersen

Merford Tuned helpt het geluidniveau te beheersen

Merford Tuned ruimteakoestiek biedt akoestische oplossingen die niet alleen effectief zijn in het verminderen van storende geluiden, maar ook naadloos kunnen worden geïntegreerd in het esthetische design van een nieuwe of al bestaande horecaonderneming.

Hilde De Rore, interieurarchitect bij Interieurdokter, deelt haar ervaring over het gebruik van Tuned om de akoestiek in Restaurant Arbed, Gentbrugge, te verbeteren. Zij werd door het restaurant betrokken bij de inrichting om met een kritisch oog te kijken naar het interieur. Hilde merkte op dat het restaurant al een prachtig ontwerp had, maar dat de akoestiek over het hoofd was gezien.

Dit is waar de Tuned producten in beeld kwamen. Samen met een team van experts werden de juiste geluidsabsorberende oplossingen gevonden. Deze verminderden de nagalm en pasten bij het design van het restaurant. Dit leidde tot een geslaagde akoestiek waar zowel gasten als medewerkers van konden genieten.

Het belang van goede akoestiek

Het belangrijkste aspect van goede akoestiek in een horecagelegenheid is het creëren van een sfeer waarin gasten zich comfortabel voelen. 'Een restaurant moet een gezellig geroezemoes hebben', benadrukt Hilde. 'Storende geluiden zoals een vallend bord of luidruchtige gesprekken mogen daarbij niet domineren. Dit betekent dat het verminderen van nagalm cruciaal is. Door geluidsabsorberende materialen op bijvoorbeeld vloer-, wand- en plafondoppervlakken aan te brengen, blijft het geluidsniveau ook bij een hogere bezetting van de ruimte rustig.'

De rol van esthetiek in akoestische oplossingen

De sleutel tot het verbeteren van de akoestiek in een horecagelegenheid zonder ingrijpende renovaties, is om creatief te zijn en te zoeken naar oplossingen die passen bij het bestaande design binnen het interieur. 'Subtiliteit is cruciaal, waarbij de gekozen akoestische materialen de esthetiek van de ruimte aanvullen zonder al te veel op te vallen,' zegt Hilde. 'Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld geluidsabsorberende panelen te kiezen waarbij de stoffering naadloos aansluit op de bestaande inrichting. De Tuned collectie is ook op deze manier toegepast in het interieur van Restaurant Arbed. Op maat gemaakt om volledig op te gaan in de esthetiek van de ruimte.'

Dit artikel is gesponsord door Merford.

Gesponsord
Gesponsord
Horecabeurs

Gesponsord Vakbeurs INTERNORGA in Hamburg laat innovatie en inspiratie samenkomen

Van 14 tot 18 maart 2025 komt de internationale out-of-home markt samen op INTERNORGA in Hamburg. Met een unieke mix van trends, innovaties en netwerkmogelijkheden is de internationale vakbeurs hét platform voor professionals die samen de toekomst willen vormgeven.

'Wist je dat een aparte dessertkaart zorgt dat gasten sneller kiezen voor een nagerecht?'Gesponsord
Gesponsord
dessert

Gesponsord Verleid gasten tot het nemen van een dessert

Een goede dessertkaart is onmisbaar. Een dessert is zoveel meer dan alleen de verzadiging van de zoete trek na de maaltijd. Het is de smaakvolle afronding van een fijn samenzijn, een ritueel dat een etentje helemaal afmaakt. Het is de final touch, de kers op de taart.

Gesponsord
Gesponsord
Servies en porselein

Gesponsord SUP-wetgeving in de horeca: wat je moet weten en doen

Als horecaondernemer wil je natuurlijk graag bij de tijd blijven. De Single-Use Plastics (SUP)-wetgeving, inmiddels van kracht, zorgt ervoor dat we met z'n allen wat slimmer en duurzamer omgaan met wegwerpplastic. Nu al geldt: plastic wegwerpbekers en verpakkingen zijn verboden bij consumptie ter plaatse. En let op: vanaf 2025 wordt er strenger gecontroleerd.

Tijdens de jubileumreis ter ere van het 20-jarig bestaan van de Chefs’ Irish Beef Club brachten 12 Nederlandse chef-koks een bezoek aan de boerderij van John Phelan in Kilkenny, Ierland.Gesponsord
Gesponsord
Vlees

Gesponsord Waarom kiezen topchefs voor Irish Grass Fed Beef?

Ierlands authentieke graslandbouw, geworteld in eeuwenoude tradities, biedt chefs de kwaliteit en smaak die zij zoeken. Op familieboerderijen wordt met toewijding en vakmanschap gezorgd voor runderen die minimaal 220 dagen per jaar groen, voedzaam gras grazen. Deze ambachtelijke benadering sluit goed aan bij de eisen van topchefs die streven naar grasgevoerd rundvlees van de hoogste kwaliteit.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.