Liveblog Horecava 2025: dinsdag 14 januari

Liveblog Horecava 2025: dinsdag 14 januari

Welkom bij de liveblog van Misset Horeca over de Horecava, de grootste horecabeurs van Nederland. Hier houden we je dagelijks op de hoogte van de laatste trends, innovaties en inspirerende presentaties. Van nieuwe producten tot sfeervolle impressies. Volg onze updates voor het laatste nieuws, interessante interviews en hoogtepunten live vanaf de beursvloer.

  1. Marc van Ommen wint NK Pizza Bakken met overmacht

    Marc van Ommen van Il Municipio in Denekamp heeft het NK Pizza Bakken 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury was zijn pizza duidelijk de beste van alle veertien deelnemers. Eleonora Orlando van Mangia Pizza in Amsterdam ging er met zilver vandoor en Collin Meijers van Edge in Woerden werd beloond met brons.

    Lees verder

  2. Merlet* wint NK Leermeester-Leerling in 2025, Bistro Sophie uit Eindhoven wordt tweede

    Marco Helsloot en zijn leerling Bram Nicolai hebben het NK Leermeester-Leerling op de Horecava gewonnen. Zij volgen Kay Stevense en Gijs Boender van Hotel Restaurant 't Lansink* op.

    Lees verder

  3. Mariusz Olesiński uit Woerden wint NK Lekkerste Pasta 2025

    Chef Mariusz Olesiński van restaurant Viviamo in Woerden heeft de derde editie van het NK Lekkerste Pasta op de Horecava gewonnen. Hij verraste de jury met een reuze ravioli gemaakt met slechts drie hoofdingrediënten. Giovanni Carmelitano van Casalinga in Amsterdam won zilver en het brons was voor Ennio Zaccariello van Primo in Hilversum.

     

    Lees verder

  4. Terrastrends 2025: 10 ontwikkelingen in meubilair en sfeer op het terras

    De horeca blijft zich vernieuwen, en terrassen spelen hierin een belangrijke rol. Voor 2025 brengen experts de meest opvallende trends in terrasmeubilair en -sfeer in kaart. Met deze 10 terrastrends zet je jouw terras in de schijnwerpers.

    Lees verder

  5. Commando Ray Klaassens over horecaleiderschap: 'Team kopieert gedrag leider'

    Tijdens het PersoneelSymposium gisteren op Horecava deelde Ray Klaassens, voormalig officier van de Special Forces en bekend van het tv-programma Kamp van Koningsbrugge, inzichten over persoonlijk leiderschap en samenwerking.

    Lees verder

  6. Taste of Horecava by Gault&Millau

    Taste of Horecava by Gault&Millau, een Chef's Table ervaring, waarbij chefs van diverse toprestaurant hun vaardigheden tonen aan een select gezelschap van horecaprofessionals. Als bezoeker krijg je in deze belevingswereld de kans om te ontdekken hoe diverse topchefs innovatieve kooktechnieken en ingrediënten gebruiken om smaakbeleving naar een hoger niveau te tillen. De Chef's Table biedt plaats aan ongeveer 30 gasten per sessie. Vandaag om 12.00 uur: Peter Paul van den Breemen van hotel-restaurant De Echoput en team.

     

  7. 10 innovaties vanaf de Horecava: van dessert drinks tot mocktails met puur sap

    Welke nieuwe producten zijn er op de markt voor de horeca? Misset Horeca maakte weer een rondje op de Horecava in de Rai in Amsterdam en zette een reeks innovaties op een rij.

    Lees verder

  8. Dutch Cup Tasters Championship in hal 12

    Ondertussen is in hal 12 het NK Koffie bezig. Om tien uur is het Dutch Cup Tasters Championship gestart. In deze competitie draait alles om het herkennen van smaakverschillen. Deelnemers moeten zo snel mogelijk de afwijkende koffie uit een reeks van drie identificeren, wat uitzonderlijke smaakprecisie vereist.

     

  9. Bedrijvigheid in hal 8 voor het NK Leermeester - Leerling

    Zes teams nemen het vandaag tegen elkaar op in de strijd om de prestigieuze Chaud Devant Magister Award. Deze award is een symbool van uitzonderlijk vakmanschap, creativiteit en teamwork in de gastronomie. De deelnemers tonen hun talent in een uitdagende competitie vol passie en ambitie.

     

    Deelnemers Chaud Devant NK Leermeester - Leerling

    1. Restaurant Steef met Stefan Visser
    2. 't Hof van Máres met Ralf Smeulders
    3. Saam Restaurant met Rody Ponne
    4. Bistro Middelburg met Alex Minderhoud
    5. Bistro Sophie met Dejan Gavric
    6. Merlet met Marco Helsloot
  10. Ben jij klaar voor het terrasseizoen? Inschrijving Terras Top 100 gestart!

    Zet jouw team op scherp met deelname aan de Misset Horeca Terras Top 100. Tussen eind maart en eind juni bezoekt ons team van mystery guests en vakjuryleden honderden terrassen in Nederland.

     

    We evalueren de gastervaring op het terras - bijvoorbeeld hoe je welkom wordt geheten, hoe opgeruimd en schoon het terras oogt en hoe goed het personeel de kaart kent. Dat doen we met ervaren collega-ondernemers, waaronder veel oud-winnaars.

     

    Alle deelnemers ontvangen een juryrapport met scores en verbeterpunten: concrete handvatten waar jouw team mee aan de slag kan.

    Meld je hier aan

  11. Wat is er vandaag te doen?

    Dag twee alweer van de Horecava. Iedere dag is er meer dan genoeg om te zien of te doen. Het programma zit ook vandaag vol interactieve symposia in het theater, spannende wedstrijden met (sterren)chefs of barista's en interessante demonstraties en tastings. Bekijk hier het overzicht van vandaag.

    • 08:45 - 11:15: Care & Cure Symposium
      Locatie: 01. Theater, hal 3
      Het Care & Cure Symposium draait om flexibiliteit in de zorg. De focus ligt op slimme strategieën, zoals uitbesteding en meer inzetten van vrijwilligers, om personeelstekorten te tackelen.
    • 10:00 - 17:15 uur: Dutch Cup Tasters Championship
      Locatie: 02. NK Koffie, hal 2
      In deze competitie draait alles om het herkennen van smaakverschillen. Deelnemers moeten zo snel mogelijk de afwijkende koffie uit een reeks van drie identificeren, wat uitzonderlijke smaakprecisie vereist.
    • 10:00 - 17:00 uur: Chaud Devant NK Leermeester - Leerling
      Locatie: 06. NK Koken, hal 8
      Zes teams strijden om de prestigieuze Chaud Devant Magister Award, het symbool van vakmanschap en teamwork in de gastronomie. De competitie draait om creativiteit, passie en ambitie.
    • 11:00 - 14.00 uur: NK Lekkerste Pasta
      Locatie: 03. De Lekkerste Wedstrijden, hal 11
      Welke pasta brengt een idee, verhaal en uitvoering samen en maakt het meest complete gerecht van de wedstrijd? Daar draait het om bij het NK Lekkerste Pasta.
    • 13:30 - 15.30 uur: FCSI Nederland bijeenkomst
      Locatie: 01. Theater, hal 3
      FCSI Nederland, de vereniging van onafhankelijke foodservice consultants, biedt een inspirende sessie rondom het thema Foodflex. Bedrijven moeten zich voortdurend aanpassen en maximaal flexibel zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan en aantrekkelijk te blijven voor hun gasten.
    • 14:00 - 15:30 uur: NK Pizza Bakken
      Locatie: 03. De Lekkerste Wedstrijden, hal 11
      Wie bakt de meest creatieve, gezonde en lekkere pizza van Nederland? Dat antwoord krijg je tijdens het NK Pizza bakken waar de lekkerste pizza nova gekozen wordt.
    • 15:00 - 15:30 uur: 80% van je omzet in 20% van je tijd
      Locatie: 04. Pop-up Bar, hal 7
      Hoe zorg je ervoor dat je het maximale rendement haalt uit je bar? Hoe hou je de controle als je in een drukke club alles free poured? Tijdens deze sessie krijg je tips en trucs van Collins & Pourify.
    • 16:00 - 17.00 uur: Toppr van het Jaar uitreiking
      Locatie: 10. Toppr-plein, hal 6
      Wie wordt Toppr van 2024? Beleef het hoogtepunt van het jaar en vier duurzaam werkgeluk en groei in de horeca.
  12. Weer goud voor Ferlyan Palimbong tijdens NK Lekkerste Burger

    Ferlyan Palimbong van Podomoro in Spakenburg heeft de tiende editie van het NK Lekkerste Burger op de Horecava gewonnen. Het is de vierde keer dat hij goud pakt tijdens het NK De Lekkerste.

    Lees verder

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.