Suzanne Brinkman van Artis

Hoe Artis haar horeca succesvol vegetarisch maakte: 'We vreesden slechte pr'

Artis in Amsterdam bestaat al 187 jaar en is daarmee de oudste dierentuin van het land. Al sinds jaar en dag eten bezoekers er een frietje, ijsje of saucijzenbroodje. Toch gooide Artis het horeca-aanbod succesvol om in 2020. Hoe kreeg het bedrijf dat voor elkaar?

Finalisten Green Chefs Hat 2025 met jury. Foto-credits: 
Charlotte Mauritz / Annoncé Management

Finalisten Green Chef's Hat zijn bekend

Op 15 januari was de derde editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op de Horecava. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van plantaardig koken.

Een selectie van de volledig vegetarische menukaart van Bar Kantoor.

In deze 10 stappen bouw je je menukaart om naar volledig vegetarisch

Bar Kantoor in Conscious Hotel Westerpark hanteerde al een 100 procent biologische kaart en heeft twee jaar geleden een stap verder gezet door ook over te gaan op volledig vegetarisch. Ceo Marco Lemmers en f&b-manager Kaja Bootsman delen tips & tricks en laten zien welke 10 stappen nodig zijn om de kaart om te bouwen naar 100 procent vegetarisch.

Binnenkijken bij Vegitalian Rotterdam: 'Een Italiaanse never ending food festa'

Binnenkijken bij Vegitalian Rotterdam: 'Een Italiaanse never ending food festa'

Vegitalian Rotterdam is geopend op de plek waar tot begin dit jaar de entree van Tech noir zat. Gasten kunnen er terecht voor koffie, ontbijt, lunch, diner en alles daartussenin.

Arla Foods introduceert de nieuwe Jörd haverdrink.Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord Arla Jörd Haver Barista: 'Je favoriete koffie in een plantaardige variant'

Voor barista's en horeca professionals die hun gasten de allerbeste koffie-ervaring willen bieden, introduceert Arla Foods de nieuwe Jörd haverdrink. Deze plantaardige drank is speciaal ontwikkeld in samenwerking met barista's zodat jij alle dranken kunt omtoveren in een plantaardige variant zonder in te leveren op het gebied van smaak en prestatie.

Giovanni Christofoli en Thom Bos. Foto-credits: Fred Libochant Fotografie

Vlees en vis zijn bijzaak bij restaurant Moose

Thom Bos liep al een tijdje met het idee rond om in Den Haag een flexitarisch restaurant te starten. Toen hij een oude bekende chef uit Groningen tegenkwam met ook nog eens dezelfde visie op eten, was Moose snel geboren.