Suzanne Brinkman van Artis
Duurzaamheid

Hoe Artis haar horeca succesvol vegetarisch maakte: 'We vreesden slechte pr'

Artis in Amsterdam bestaat al 187 jaar en is daarmee de oudste dierentuin van het land. Al sinds jaar en dag eten bezoekers er een frietje, ijsje of saucijzenbroodje. Toch gooide Artis het horeca-aanbod succesvol om in 2020. Hoe kreeg het bedrijf dat voor elkaar?

Finalisten Green Chefs Hat 2025 met jury. Foto-credits: 
Charlotte Mauritz / Annoncé Management
Vegan

Finalisten Green Chef's Hat zijn bekend

Op 15 januari was de derde editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op de Horecava. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van plantaardig koken.

Een selectie van de volledig vegetarische menukaart van Bar Kantoor.
Menukaart samenstellen

In deze 10 stappen bouw je je menukaart om naar volledig vegetarisch

Bar Kantoor in Conscious Hotel Westerpark hanteerde al een 100 procent biologische kaart en heeft twee jaar geleden een stap verder gezet door ook over te gaan op volledig vegetarisch. Ceo Marco Lemmers en f&b-manager Kaja Bootsman delen tips & tricks en laten zien welke 10 stappen nodig zijn om de kaart om te bouwen naar 100 procent vegetarisch.

Formule

Binnenkijken bij Vegitalian Rotterdam: 'Een Italiaanse never ending food festa'

Vegitalian Rotterdam is geopend op de plek waar tot begin dit jaar de entree van Tech noir zat. Gasten kunnen er terecht voor koffie, ontbijt, lunch, diner en alles daartussenin.

Arla Foods introduceert de nieuwe Jörd haverdrink.Gesponsord
Gesponsord
Koffie

Gesponsord Arla Jörd Haver Barista: 'Je favoriete koffie in een plantaardige variant'

Voor barista's en horeca professionals die hun gasten de allerbeste koffie-ervaring willen bieden, introduceert Arla Foods de nieuwe Jörd haverdrink. Deze plantaardige drank is speciaal ontwikkeld in samenwerking met barista's zodat jij alle dranken kunt omtoveren in een plantaardige variant zonder in te leveren op het gebied van smaak en prestatie.

Giovanni Christofoli en Thom Bos. Foto-credits: Fred Libochant Fotografie
Vegetarisch

Vlees en vis zijn bijzaak bij restaurant Moose

Thom Bos liep al een tijdje met het idee rond om in Den Haag een flexitarisch restaurant te starten. Toen hij een oude bekende chef uit Groningen tegenkwam met ook nog eens dezelfde visie op eten, was Moose snel geboren.

  1. Groenten vormen basis bij Bistro 't Bloemendaeltje: 'Behandel ze net zoals vlees'
  2. Gesponsord'De proteïnebasis voor jouw vega-gerechten'
  3. Plantaardig restaurant Broei opent in Amersfoort: 'Geen geitenwollensokkencafé'
  4. Kwalitaria ziet vega aandeel groeien: 30% meer vegetarische snacks
  5. Family zet vegetarisch assortiment in de schijnwerpers
  6. GesponsordDe plantaardige producten van PLNT ontzorgen de professionele keuken
  7. Tips voor een meer duurzame en gezonde menukaart
  8. Uitbaters eerste Vegataria: 'We hebben hoge verwachtingen'
  9. Kwalitaria opent in Groningen volledig vegetarische vestiging
  10. Bekende Utrechtse ondernemers laten Vegitalian-formule flink groeien
  11. Eindhovens vleesrestaurant Mr. Meat gaat volledig vegetarisch
  12. 1e én 2e plek voor vader en dochter Biermans NK Lekkerste Vegan Burger
  13. Aziatisch en vegan: 'Dit doen wij al eeuwen'
  14. Alle horeca Conscious Hotels per direct 100 procent vegetarisch
  15. McPlant vast op menu McDonald's
  1. Karma Kebab wil met plantaardig product wereld veroveren
  2. Emile van der Staak, De Nieuwe Winkel: 'De oude manier van topgastronomie is eindig'
  3. Top drie beste vegan restaurants van Nederland
  4. GesponsordPartnership Upfield Professional en Amare: de plant-based keuken van de toekomst
  5. GesponsordVegan Finest Foods levert 's werelds grootste assortiment visvervangers
  6. Gezonde formule Freshly Chopped: 'Dit is next level fastfood'
  7. Green Gastrobar van Peter Lute opent de deuren
  8. Loetje introduceert plantaardige biefstuk die smaakt en voelt als echt vlees
  9. YouTube-ster achter counter cafetaria's: '170 kinderen gelukkig gemaakt'
  10. Kula met Bali vibe combineert food en drinks met yoga
  11. Royal Spelt start biologische bitterballen- en krokettenfabriek
  12. Amare: fine-dining én grote stadskantine met plant-based menu
  13. Arvid Schmidt opent Restaurant Bois in Zaandam
  14. 'Doorbraak met perfect nagebootst vlees'
  15. Hamburgertips van de koning