Een selectie van de volledig vegetarische menukaart van Bar Kantoor.

In deze 10 stappen bouw je je menukaart om naar volledig vegetarisch

Bar Kantoor in Conscious Hotel Westerpark hanteerde al een 100 procent biologische kaart en heeft twee jaar geleden een stap verder gezet door ook over te gaan op volledig vegetarisch. Ceo Marco Lemmers en f&b-manager Kaja Bootsman delen tips & tricks en laten zien welke 10 stappen nodig zijn om de kaart om te bouwen naar 100 procent vegetarisch.

Binnenkijken bij Vegitalian Rotterdam: 'Een Italiaanse never ending food festa'

Binnenkijken bij Vegitalian Rotterdam: 'Een Italiaanse never ending food festa'

Vegitalian Rotterdam is geopend op de plek waar tot begin dit jaar de entree van Tech noir zat. Gasten kunnen er terecht voor koffie, ontbijt, lunch, diner en alles daartussenin.

Arla Foods introduceert de nieuwe Jörd haverdrink.

Arla Jörd Haver Barista: 'Je favoriete koffie in een plantaardige variant'

Voor barista's en horeca professionals die hun gasten de allerbeste koffie-ervaring willen bieden, introduceert Arla Foods de nieuwe Jörd haverdrink. Deze plantaardige drank is speciaal ontwikkeld in samenwerking met barista's zodat jij alle dranken kunt omtoveren in een plantaardige variant zonder in te leveren op het gebied van smaak en prestatie.

Giovanni Christofoli en Thom Bos. Foto-credits: Fred Libochant Fotografie

Vlees en vis zijn bijzaak bij restaurant Moose

Thom Bos liep al een tijdje met het idee rond om in Den Haag een flexitarisch restaurant te starten. Toen hij een oude bekende chef uit Groningen tegenkwam met ook nog eens dezelfde visie op eten, was Moose snel geboren.

Groenten vormen basis bij Bistro 't Bloemendaeltje: 'Behandel ze net zoals vlees'

Groenten vormen basis bij Bistro 't Bloemendaeltje: 'Behandel ze net zoals vlees'

'Plantaardig en bescheiden in vlees'. Dat is het motto van Bistro 't Bloemendaeltje in Amersfoort. Dit kleine restaurant met tien tafels serveert één menu. 'Ieder weekend zitten we vol. Daardoor weten we precies hoeveel we moeten inkopen en hebben we vrijwel geen waste', vertelt Bas Jochem Janssen.

'De proteïnebasis voor jouw vega-gerechten'

'De proteïnebasis voor jouw vega-gerechten'

Nestlé Professional biedt onder het label GARDEN GOURMET oplossingen voor chefs voor de eiwittransitie in hun menu. SVH Meesterkok Marcel de Leeuw werkt sinds 2017 bij Nestlé en is betrokken bij de doorontwikkeling van het assortiment. 'De groei van plant-based in de horeca gaat nu heel hard.'