De deelnemers die gaan strijden om de titel tijdens Gastvrij Rotterdam zijn Restaurant Nazka, Restaurant Le Poirier en Camionette uit België . De wedstrijdorganisatie deelt in de komende tijd nog twee wildcards uit in Nederland en België.
Black Box
De focus ligt bij deze wedstrijd op 100% plantaardig koken. Een trend die niet meer te missen is in de wereld van de gastronomie. De deelnemers mochten een onvoorbereide amuse zelf meenemen en moesten een voorgerecht en een tussengerecht koken met producten uit de blackbox van Hanos Nederland en de Dry Aged Biet van Beetz.
Onder het toeziend oog van de jury, die bestond uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World), Luc Kusters (Bolenius * / 5 Radijzen) Frederic Jaunault ( Meilleur Ouvrier de France) gingen de deelnemers aan de slag.
Finale op Gastvrij Rotterdam
De finale zal plaatsvinden tijdens Gastvrij Rotterdam op dinsdag 23 september. 'De finalisten zullen hun mannetje moeten staan en het beloofd een serieuze strijd te worden. Opvallend is dat er wederom een sterke evolutie is in de groentekeuken. De groentekeuken wordt in Nederland steeds volwassener wordt', aldus Frank Fol, juryvoorzitter Chairman We’re Smart.
Ook Luc Kusters was erg enthousiast over het niveau van de deelnemers. 'Groenten nemen echt de hoofdrol, we hebben veel nieuwe bereidingen van groenten gezien die alleen voor groenten geschikt zijn. De groentekeuken ontwikkelt zich naar een nieuw eigen niveau.'
Frederic Jaunault uit Frankrijk viel het op dat de groentekeuken in Nederland veel verder is dan in Frankrijk. “In Frankrijk begint de evolutie in de keuken op het gebied van groenten nu pas maar in Nederland zijn de chefs al veel verder.
Beste Voorgerecht en Tussengerecht
Restaurant Nazka ging met de prijs voor het 'Beste Voorgerecht' naar huis en Restaurant Camionette uit België mocht de prijs voor het 'Beste Tussengerecht' meenemen.
Meer nieuws vanaf de Horecava 2025:
- Matthijs Welle wint de Hotello of the Year Award 2025
- Ongekend: Firma van Buiten wint goud én zilver op de Horecava
- Dé interieurtrends 2025: stijlen en horecameubilair die opvallen
- 10 noviteiten vanaf de Horecava: van een betaalbare elektrische kooklijn tot cheese dogs
- Instructierecht in de horeca: ‘Is kwartier voor tijd aanwezig betaalde arbeid?’
- Liveblog Horecava 2025: woensdag 15 januari