De frikandellenplank van Happy Frites Ransdaal. Foto: Marcel van Hoorn.
Fastservice

Nationale Frikandellendag: 10 weetjes over de populairste frituursnack

Februari is niet de maand van Valentijnsdag, maar van de Nationale Frikandellendag. Hier volgen 10 weetjes over de meest gegeten frituursnack van Nederland. 

Joey Stinissen (restaurant Zenith),  Juliën van Loo (Parkheuvel**) en Tom Vinke (De Kromme Watergang).
Les Patrons Cuisiniers

Drie nieuwe leden voor Les Patrons Cuisiniers

Joey Stinissen, Juliën van Loo en Tom Vinke treden toe tot club met 26 Nederlandse topchefs: Les Patrons Cuisiniers.

Menukaart samenstellen

10-stappenplan menukaart maken: van prijsbepaling tot presentatie

Hoe maak je een goede menukaart? Je wilt de juiste prijzen hanteren, zorgen voor een mooie presentatie en wellicht meer omzet genereren door slimme aanpassingen. Een 10-stappenplan menukaart maken: van prijsbepaling tot presentatie.

Finalisten Green Chefs Hat 2025 met jury. Foto-credits: 
Charlotte Mauritz / Annoncé Management
Vegan

Finalisten Green Chef's Hat zijn bekend

Op 15 januari was de derde editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op de Horecava. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van plantaardig koken.

Jef Schuur op de Horecava
Vis en visproducten

Hoe maak je duurzamere en voordeligere viskeuzes op je menukaart?

Bij horecaondernemers en chefs is er amper kennis over de visindustrie, waardoor er vaak weinig duurzame keuzes worden gemaakt op de menukaart. Op de Horecava was er nadrukkelijke aandacht voor het thema. Hoe maak je betere keuzes? 'Alles begint bij bewustwording.'

Openingen

Heemelrijck viert 75-jarig bestaan met nieuw restaurant en wentelteefjes to go

Heemelrijck viert 75 jaar familiegeschiedenis met de opening van een nieuw restaurant en een bakkerij met wentelteefjes to go.

  1. Nederlandse chef Marco Prins ontvangt twee Michelinsterren in New York
  2. Hoe excellente service van d'n Berepot een succes maakt
  3. Nieuwe leden voor Alliance Gastronomique
  4. Menukaart winterterras: tips en hardlopers op een rij
  5. Beste groentechef van België kookt bij Bolenius** in Amsterdam
  6. Zo bereiden chefs zich voor op Kerstmis: 'Slim inkopen en aandacht voor eigen medewerkers'
  7. Le Bon Vivant wil met nieuw culinair concept een Michelinster verdienen
  8. Amuse, bisque, dessert: waarom geen Nederlands op onze kaart?
  9. Thijs Griffioen vertegenwoordigt Nederland bij Arsnova Culinary Prize 2025
  10. Sterrenstress? 'Uiteindelijk kook je voor je gasten en niet voor Michelin'
  11. Dit zijn de 5 finalisten die gaan strijden om de Gouden Koksmuts
  12. Björn de Waal wint met team Het Arsenaal 1309 Euro-Toques Restaurantprijs
  13. Jet Loos wint finale Bocuse d'Or, Nederland hoopt op wildcard voor Lyon
  14. Nelson Tanate geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok
  15. Eerste bierpairing evenement voor professionals: Craft Culinair
  1. SharEaty en Het Nieuwe Nassen wil horeca inspireren minder voedsel te verspillen
  2. Mexicaanse onderscheiding restaurant Oaxaca wordt gevierd met bijzonder gerecht
  3. Inschrijving NK De Lekkerste 2025 geopend
  4. Interview met nestor Toine Hermsen over zijn carrière en 'Toine Hermsen Cuisinier'
  5. Arturo Dalhuisen neemt een maand de keuken van Gossler & Florin over
  6. Meerderheid horecaondernemers vindt duurzaamheid belangrijk
  7. Euro-Toques actief tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht
  8. Tweesterrenchef Guido Braeken stapt over van Château Wittem naar Van Oys Maastricht Retreat
  9. Zes kandidaten in finale van Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf tijdens Gastvrij Rotterdam
  10. Zo bouw je een succesvol winterterras: tips voor aankleding en menukaart
  11. Grote namen in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or
  12. Een menu of à la carte: wat zijn de voor- en nadelen?
  13. Tien chefs bieden inspiratie met boek over de Noordwijkse Keuken
  14. In deze 10 stappen bouw je je menukaart om naar volledig vegetarisch
  15. Jessie Ydo over de menukaart van Strandvier: 'Nieuwe gerechten beginnen bij mij in bed'