Eerste bierpairing evenement voor professionals: Craft Culinair

Eerste bierpairing evenement voor professionals: Craft Culinair

CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwerijen, organiseert op dinsdag 29 oktober het eerste bierpairing evenement voor professionals: CRAFT Culinair.

Craft bieren en spijs

De culinaire middag bij brouwerij Wispe in Weesp staat volledig in het teken van het combineren van Nederlandse craft bieren en spijs. Onder andere (sterren)chefs en sommeliers van Château Neercanne uit Maastricht en Restaurant Feu uit Utrecht bereiden en begeleiden elk een gerecht met bijzondere bieren. Ook zal een panel van experts in samenwerking met CRAFT de veelzijdigheid en het brede smaakprofiel van bier uitvoerig bespreken.

De volle aandacht voor bier

Het evenement is een initiatief van branchevereniging CRAFT. Raymond van der Laan, bestuurslid bij CRAFT: 'We zijn vereerd met een groep innovatieve fine dining restaurants die enthousiast zijn over beer pairings. Toch zien we in de branche wat koudwatervrees om hier mee te gaan werken. Voor hen is dit event bedoeld. Een interactieve, leerzame middag om met een groep van zestig professionals te zien dat het geen sprong in het diepe is, maar een aanzet voor een nieuw gastronomisch decennium waar het scala aan biertypen veel breder is dan alleen maar pils.'

Bier-spijs combineren op gastronomisch niveau

In de neogotische kruiskerk in de oude binnenstad van Weesp, die omgebouwd is tot bierbrouwerij Wispe, zullen de genodigden tijdens een 4-gangen foodpairing een reeks aan bieren proeven. Alle bieren zijn gebrouwen door leden van CRAFT.

Een panel bestaande uit Henri Reuchlin (StiBON), Marjan van Eijk-de Vos (wijndocent), Yu Mey Kwee (CRAFT en StiBON), Peter Klosse en Luc Kusters (restaurant Bolenius*) lichten deze middag de mogelijkheden verder toe. Na afloop kan er gestemd worden op de favoriete bier-spijs combinatie, en is er tijdens de netwerkborrel ruimte om verder te praten. Kijk voor meer informatie op craftbrouwers.nl.

Bekijk deze collectie

Drankenkaart

Duik in de wereld van smaak en verfijning met deze nieuwe collectie. Ontdek alles over de kunst van het samenstellen van de perfecte drankenkaart, van bieren tot cocktails, koffie tot thee en wijnen. Laat je inspireren door deskundige inzichten en trends die de gastbeleving naar een hoger niveau tillen.