Arturo Dalhuisen neemt een maand de keuken van Gossler & Florin over

Arturo Dalhuisen neemt een maand de keuken van Gossler & Florin over

In de maand september keert sterrenchef Arturo Dalhuisen voor één maand terug naar Amsterdam om de keuken van restaurant Gossler & Florin over te nemen.

Het cv van Arturo Dalhuisen vult zich met sterren. Dalhuisen kookte tijdens zijn carrière onder andere in De Jonkman in Brugge () en als souschef in De Leest. In 2016 maakte hij definitief culinair naam als chef de cuisine van The White Room, waar hij toen met zijn signatuur van frisse tonen, lichte zuren en verfijnde specerijen binnen twee jaar een eerste ster wist te bemachtigen. Vanaf 2022 leidde hij ruim twee jaar de keuken van Voltaire*. Nu Dalhuisen niet aan een vaste keuken gebonden is, vindt hij voor even zijn weg weer naar Amsterdam.

Zuivere gerechten

In het pop-up-restaurant laat Dalhuisen proeven hoe zijn culinaire signatuur zich de afgelopen jaar ontwikkeld heeft. Dalhuisen kookt zuiver maar uitgesproken. Een flinterdun gesneden coquille gemarineerd met fleur de yuzu serveert hij met plakjes eendenlever, crispy rettich en appel in siroop van gember-shichimi-tōgarashi.

En de licht gepekelde en geroosterde heilbot komt met frisse komkommer en lichte spicy tonen van groene curry met gebakken paksoi en een mabre van paling. Met daarbij een luchtige remoulade.

Eigenaar van Frans van Dam van Gossler & Florin vond het een niet te missen kans. ‘Arturo heeft een verleden bij Daalder in dit pand aan de Lindengracht. Toen ik hoorde dat hij vrijkwam vond ik het een niet te missen kans en heb hem direct benaderd. We zijn destijds heel prettig uit elkaar gegaan bovendien hebben al eens eerder een pop-up hier gedaan en dat liep fantastisch. Voorlopig gaan we een maand met elkaar werken en bij succes misschien een tweede maand en wie weet wel langer’, zo besluit hij.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.