De teams van de ze deelnemende restaurants van Euro-Toques hadden de opdracht een driegangenmenu van eigen lokale producten te bereiden. Omdat de restaurants van verschillende delen van het land kwamen, was er een grote diversiteit aan producten te zien, waar met passie over verteld werd. Aan de jury de uiterst moeilijke taak om uiteindelijk tot een keuze te komen.
Team Björn de Waal restaurant Het Arsenaal 1309
De winnaar van de wedstrijd, chef patron Björn de Waal met team Het Arsenaal 1309 in Doesburg viel al direct op vanwege de sterke relatie met lokale of eigen geteelde kruiden, groenten en fruit die met hedendaagse technieken en een hoge mate van creativiteit verwerkt werden.
Hij gaat dan ook met de hoofdprijs van 13.000,00 euro aan PFAS vrije pannen van The Cookware Company met Greenpan en bestek van Van Kempen en Begeer.
De tweede prijs ging naar Geoffrey van Melick met restaurant Oxalis in Wervershoof en met de derde prijs ging chef Salvatore Randazzo van restaurant Il Gattopardo in Rotterdam aan de haal.