Eigenaar Erik Wannemakers staat met Monique van der Poel achter de bar bij De Spaarbank: 'De hele dag door genieten mensen van onze koffie, en ze komen er telkens voor terug.'

Ervaar de kracht van lokale melk bij Stadscafé De Spaarbank

In het hart van Tilburg ligt Stadscafé De Spaarbank, een geliefde hotspot voor koffieliefhebbers. Deze sfeervolle horecagelegenheid, gevestigd in een historisch pand, wordt al ruim 15 jaar met passie gerund door eigenaar Erik Wannemakers. Het café onderscheidt zich door de ongeëvenaarde kwaliteit van hun koffie, waarbij de biologische melk van Mijn Melk boer Guus een belangrijke rol speelt.

De koffiewerkplek met espressoapparatuur vóór schoonmaken....

13 tips om je espresso-apparatuur schoon te houden

Door je koffieapparatuur regelmatig en op de juiste wijze schoon te maken, voorkom je hygiëneproblemen en een vervelende bijsmaak aan je koffie.

beeld: Shutterstock

Koffie en thee na kraanwater meest gedronken dranken in Nederland

De meest gedronken warme dranken van Nederland zijn koffie en thee. Bijna 80 procent van de Nederlanders van 16 jaar en ouder drinkt minimaal één kop koffie in de week, voor thee is dit 70 procent.

De Blanche Dael-branderij, met een koffiecafé, koffie- en theewinkel én een koffieschool voor SCA- en barista trainingen. Liefhebbers kunnen eveneens een branderijtour boeken.

Blanche Dael: het best bewaarde koffiegeheim van het zuiden

Al bijna 150 jaar staat de Zuid-Limburgse koffiebranderij Blanche Dael synoniem voor ambachtelijke kwaliteitskoffie en -thee. Met een gevarieerd aanbod en een team van gepassioneerde experts is Blanche Dael nu klaar om de ultieme koffie- en theebeleving te delen met de rest van Nederland. Commercieel Manager Jimmy Nuchelmans: 'We brengen de Maastrichtse flair - 'sjiek en sjoen' - naar de betere horecazaken, zodat zij echt het verschil kunnen maken.'

Agrarisch ondernemer Ineke Haast met Ben van Aken, eigenaar van het Romerhuis: 'We willen onze gasten blijvend verrassen.'

Unieke koffiebeleving met verse melk uit de regio

In het hart van Venlo, in een historisch pand uit 1492, streeft chocolade- en koffiebar Het Romerhuis naar perfectie in elke kop koffie. 'We willen onze gasten blijvend verrassen met authentieke producten', vertelt Ben van Aken, eigenaar van het Romerhuis. Dankzij de verse melk van de nabijgelegen boerderij van Mark & Ineke, wordt elke koffie een unieke ervaring.

Tips voor de aanschaf van een koffiemachine

Tips voor de aanschaf van een koffiemachine

Goede koffie is onmisbaar in bijna elk horecabedrijf. De ene koffie is de andere echter niet en dat geldt ook voor de apparatuur. Hoe kies je een koffiemachine die het beste bij jouw horecabedrijf past? Leveranciers van koffiemachines denken mee.