Twee jaar geleden startte Ben zijn zoektocht naar verse, lokale melk en een efficiënte manier om deze op te schuimen voor zijn drukke horecalocatie. Deze zoektocht leidde hem al snel naar de boerderij van Mark & Ineke, gelegen op slechts zes kilometer van de binnenstad van Venlo. De verse melk van hun boerderij tilt de kwaliteit van de koffie naar een nog hoger niveau.
'Ik ben trots op deze samenwerking', vertelt Ben van Aken van het Romerhuis. 'De romige, pure melk en het verhaal erachter wordt gewaardeerd door onze klanten. Het past perfect bij de toenemende vraag naar lokale, verantwoorde producten.'
Om het opschuimen van de melk efficiënt te laten verlopen, vond Ben de oplossing in de Latte Art Factory, een geavanceerde opschuimmachine die barista's helpt snel en consistent perfect melkschuim te creëren, zelfs tijdens drukke piekmomenten. 'Het melkschuim is nu exact de smaak die we willen hebben. Lekker romig en het laat de smaak van de koffie nog beter naar voren komen', aldus Ben.
Verse melk van dichtbij
Mark & Ineke zijn gedreven agrarische ondernemers met een mini-zuivelfabriek waarmee ze zelf melk en andere zuivelproducten produceren en verpakken. Regionaal worden deze verkocht onder het merk Zuivel van Nu, en landelijk onder Mijn Melk zo van Boerin Ineke.
'Wij geloven in de kracht van lokale samenwerking en transparantie', zegt boerin Ineke. 'Door onze melk en zuivelproducten direct aan het Romerhuis te leveren, kunnen we de kwaliteit en de verhalen achter onze producten delen.” Ben van Aken bevestigt: 'De samenwerking met lokale boeren en producenten is een belangrijk aspect van onze bedrijfsvoering. Het versterkt niet alleen de lokale economie, maar zorgt er ook voor dat de gasten kunnen genieten van de beste producten uit de regio.'
Dit artikel is gesponsord door Lely International.