Espresso Bar Hagen opent vestiging in Amsterdam

Espresso Bar Hagen opent vestiging in Amsterdam

Het premium Deense koffiemerk Hagen uit Londen heeft de uitbreiding van het merk naar Europa aangekondigd met een opening in Amsterdam.

Koffiemerk Hagen heeft de eerste espressobar in Amsterdam geopend in het centrale stadsdeel van de stad (Kleine-Gartmanplantsoen 28). Het is een volgende stap in de missie om mensen samen te brengen onder het genot van koffie van de hoogste kwaliteit met een verfijnde Scandinavische sfeer.

Londen

Hagen heeft 17 espressobars in Londen, waaronder de conceptbar in North Audley Street in Mayfair, die eind 2024 werd geopend. Oprichter Tim Schroeder: 'Ik heb het koffiemerk Hagen opgericht om een Deense koffie-ervaring te creëren die verankerd is in het premium segment van de markt. Maar naar mijn mening is het niet genoeg om premium te zijn - we moeten iets teruggeven aan de gemeenschappen die we aanraken en iets doen dat echt is.'

'Deze ietwat oncommerciële aanpak leverde ons klantenbinding op en hielp ons groeien. We kijken ernaar uit om dit naar Amsterdam te brengen - een stad met een fantastische koffiecultuur, kwaliteit en vakmanschap -  en een die net zoveel van fietsen en molens houdt als wij in Kopenhagen'. 

Deense Kaffe Experience

Net als bij de Londense espressobars van Hagen, zal het interieurdesign een kernonderdeel zijn van de ervaring in Amsterdam - het creëren van de Deense Kaffe Experience. Het aantal zitplaatsen is opzettelijk beperkt, met het middelpunt in plaats daarvan rond de groenmarmeren bar, die is ontworpen om een gemeenschappelijke sfeer aan te moedigen waarin het optreden van hun bekwame barista's centraal staat, vergelijkbaar met high-end sushi- en cocktailbars. 

De bar is uitgerust met een van de beste handmatige koffiemachines ter wereld - Kees Van Der Westen - een op kwaliteit en design gerichte fabrikant gevestigd net buiten Eindhoven, een baken in Hagen. In echte Deense ontdekkingstraditie vindt Hagen de beste single origin koffiesoorten van over de hele wereld om naar hun bars te brengen.

Hieronder hun eigen Himalayan Speciality Coffee Project, dat duurzame koffie verbouwt in Oost-Nepal. Zo wordt een gemeenschap van meer dan 1.000 koffieboeren in het Taplejung-district ondersteund door middel van directe handel. Taplejung is geschikt voor de teelt van koffiespecialiteiten, omdat de rijke bodem en de hoge omstandigheden ideaal zijn voor het kweken van unieke smaakprofielen. 

Hagen's Nepalese koffie wordt ecologisch gebrand met behulp van het Bellwether-systeem, de koffiebrander met de laagste koolstofuitstoot, waardoor de ecologische voetafdruk tot 90% wordt verminderd.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.