Ervaar de kracht van lokale melk bij Stadscafé De Spaarbank 

Ervaar de kracht van lokale melk bij Stadscafé De Spaarbank 
Eigenaar Erik Wannemakers staat met Monique van der Poel achter de bar bij De Spaarbank: 'De hele dag door genieten mensen van onze koffie, en ze komen er telkens voor terug.'

In het hart van Tilburg ligt Stadscafé De Spaarbank, een geliefde hotspot voor koffieliefhebbers. Deze sfeervolle horecagelegenheid, gevestigd in een historisch pand, wordt al ruim 15 jaar met passie gerund door eigenaar Erik Wannemakers. Het café onderscheidt zich door de ongeëvenaarde kwaliteit van hun koffie, waarbij de biologische melk van Mijn Melk boer Guus een belangrijke rol speelt.

Erik benadrukt het belang van koffie voor zijn zaak: 'De hele dag door genieten mensen van onze koffie, en ze komen er telkens voor terug.' Dit is precies waarom bij De Spaarbank niets aan het toeval wordt overgelaten als het op de koffie én de melk aankomt. Van de zorgvuldig geselecteerde koffiebonen tot de lokale melk– alles is van topkwaliteit. 

De weg naar de perfecte cappuccino

De Spaarbank gebruikt de biologische melk van Mijn Melk Boer Guus.
De Spaarbank gebruikt de biologische melk van Mijn Melk Boer Guus.

Na het lezen van een inspirerende blog van een nabijgelegen koffiezaak ontdekte Erik de biologische melk van Mijn Melk Boer Guus. Deze melk voldoet aan al zijn eisen: 'En romige melk met een hoger vetpercentage en een smaak en textuur die ver boven het gemiddelde uitstijgen. Het doet me herinneren aan het bezoek als kleine jongen aan een boerderij in Zwitserland, waar de melk zo vol en puur smaakte. Diezelfde rijke smaak vind ik nu terug in de melk van Guus, die onze koffie een extra dimensie geeft.'

De zuivelproducten worden geleverd door Beukk, hét bestelplatform voor lokaal en duurzaam eten. De zuivelproducten worden op de boerderij opgehaald en in Tilburg afgeleverd, slechts zeven kilometer verderop. De melk wordt geleverd in een 10L bag-in-box met een handig tap kraantje. 'Zo dragen we bij aan een betere wereld door afval te verminderen en duurzaamheid in alles door te voeren, van lokale inkoop tot het minimaliseren van verpakkingsmateriaal', aldus Erik. 

Door de melk direct bij de boer in te kopen, ondersteunen we lokale ondernemers en kunnen we de beste kwaliteit garanderen”

Dat De Spaarbank de melk rechtstreeks inkoopt bij de boer communiceren zij ook richting hun klanten. Zo staat het op de menukaart en op de gevel borden. 'We willen onze klanten laten weten waar onze producten vandaan komen. Door de melk direct bij de boer in te kopen, ondersteunen we lokale ondernemers en kunnen we de beste kwaliteit garanderen', zo vertelt Erik.

Dit artikel is gesponsord door Lely International.