Om lokale ondernemers een steuntje in de rug te bieden, start Eden een samenwerking met restaurants in de buurt. Door te heropenen, kan het personeel vast wennen aan de nieuwe situatie en wordt tegemoetgekomen aan de vraag vanuit de markt: zakelijke reizigers zoeken ook nu een plek om te overnachten.
Thuisgevoel met gepaste afstand
Leon Dijkstra, ceo van Eden Hotels, over de heropening van zijn hotels: 'Iedereen wil ontzettend graag aan de slag. Het voelt goed om er samen met onze 650 medewerkers de schouders onder te zetten. We gaan op een veilige, gecontroleerde manier open, maar dat betekent niet dat we minder gastvrij worden. Ook met gepaste afstand zorgen we voor dat thuisgevoel waar we om bekend staan. Uiteraard is de bezettingsgraad aanzienlijk lager dan voor de coronacrisis, maar er is wel degelijk vraag. Het is fijn om (nood)zakelijke reizigers een overnachtingsplek te kunnen bieden. Omdat onze restaurants en bars nog niet open mogen, gaan we op het gebied van F&B samenwerken met lokale restaurants die maaltijden kunnen bezorgen. Zo steunen we meteen de ondernemers uit de buurt in het kader van Support your locals!’
Over Eden Hotels
Eden Hotels is een Nederlands familiebedrijf dat bestaat uit 13, binnenkort 14, stadshotels. De hotelgroep bestaat uit het American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden, The ED Amsterdam en het Savoy Hotel Rotterdam.
Meer over 1,5 meter-horeca
- Regardz introduceert Meeting Hygienics: richtlijnen voor vergaderen in het ‘nieuwe normaal’
- De Librije ontwerpt karretjes om gerechten te serveren in 1,5 meter-economie
- 1,5 meter-maatregel: Tips voor hernieuwde gastvrijheid op het terras
- Biefstukrestaurant Loetje klaar voor 1,5 meter afstand in de horeca
- Venster 33 in Amsterdam: 1,5 meter horeca met hulp van app
- Strandtenten Nederlandse kust klaar voor anderhalvemeter-samenleving
- ‘Dynamisch prijsbeleid kan horeca helpen in 1,5 meter-economie’
- Fletcher Hotels klaar voor verblijf op 1,5 meter
- KHN: 1,5 meter economie voor horeca onwerkbaar
- Restaurant In den Doofpot is klaar voor ‘het nieuwe normaal’
- Column Marjon Prummel: De anderhalve-meter-horeca
- Postillion maakt alle hotels gereed voor ‘1,5 meter-economie’