Hiermee willen alle deelnemende strandexploitanten laten zien dat het uitserveren van eten en drinken op 1,5 meter wél kan. Zij zijn er dan ook helemaal klaar voor om weer open te gaan en gasten te ontvangen. 'En dat is hard nodig aangezien wij nog steeds niet de loonkosten van ons personeel vergoed krijgen terwijl er 0 omzet binnenkomt', aldus André Triep, voorzitter van VVS Scheveningen en eigenaar van Strandclub WIJ in Scheveningen.
Met de noodkreet ‘Strandtenten in het NOW!’ van Zeeland tot Schiermonnikoog lieten de Nederlandse kuststeden vorige week al zien dat zij elkaar steunen in deze tijd. Alle deelnemende strandverenigingen aan de Nederlandse kust hebben tal van aanbevelingen verzameld en ingeleverd bij Koninklijk Horeca Nederland met het verzoek deze kenbaar te maken bij het Ministerie.
Bedienen op 1,5 meter afstand
De afgelopen dagen zijn er tal van aanpassingen gedaan in de strandtenten om zo te kunnen voldoen aan de nieuwe anderhalvemeter-samenleving. Om de gasten een veilige en fijne strandbeleving mee te geven, wordt het bezoek van de gast bij de entree gereguleerd door het personeel. Zo worden de gasten door het personeel geplaceerd aan een tafel.
Triep: 'Al onze tafels staan op meer dan 1,5 meter uit elkaar zodat men geen contact kan hebben met andere gasten. Wij hebben extra uitserveertafels geïntroduceerd waarop het bedienend personeel de drankjes en gerechten op 1,5 meter afstand uitserveren. Zo kan de gast zelf opstaan en zijn bestelling van de uitserveertafel halen. Als onze gasten klaar zijn en zij hebben betaald met de pin, begeleiden wij ze weer uit onze zaak die voorzien is van een aparte uitgang. Hierna wordt de tafel leeggeruimd en wordt alles ontsmet. En zijn wij weer klaar om de volgende gasten te placeren. Zo hebben alle deelnemende strandtenten op maat oplossingen bedacht voor hun exploitatie.'
Zee aan ruimte
De veiligheid van de gasten en de medewerkers staat voorop. Triep: 'Wij hebben letterlijk en figuurlijk een zee aan ruimte in onze strandtenten als wij de hele locatie optimaal benutten. Dit betekent wel dat wij met minder personeel werken zodat we goed kunnen spreiden. De medewerkers werken vanzelfsprekend op een verantwoordelijke en veilige manier en volgen hierbij alle hygiënerichtlijnen van het RIVM.'
'Binnen ons bedrijf wordt bij aanvang van de dienst de temperatuur van het personeel gemeten met een infrarood thermometer. Van het bedienend personeel, de chef tot de toiletjuffrouw. Daarnaast werkt bedienend personeel met handschoenen aan, die worden gewisseld na uitgifte van elke bestelling, reguleren wij de toiletbezoeken met een toiletjuffrouw en wassen wij allemaal regelmatig onze handen.'