Demian van der Reijden

Senior redacteur Misset Horeca

Koffie

Koffie in de horeca: breed inzetbaar en hoge marges - alles wat je moet weten over koffie

In de horeca is er geen product wat zo breed inzetbaar is als koffie. Op Irish Coffee day zet Misset Horeca alles over koffie in de horeca in een long reed op een rij.

Koffiekaart

36x winterse koffie: verwarm je gasten op koude dagen

Op koude herfst- en winterdagen kun je gasten verrassen en verleiden met winterse koffies.

De koffiewerkplek met espressoapparatuur vóór schoonmaken....
Hygiëne

13 tips om je espresso-apparatuur schoon te houden

Door je koffieapparatuur regelmatig en op de juiste wijze schoon te maken, voorkom je hygiëneproblemen en een vervelende bijsmaak aan je koffie.

Groene Michelinster

Wat is de groene Michelinster en hoe verdien je hem?

Michelin deelt naast 'gewone' rode sterren ook groene sterren uit. Maar wat houdt die onderscheiding nu precies in?

Keuken-inrichten

Tips voor de aanschaf van een koffiemachine

Goede koffie is onmisbaar in bijna elk horecabedrijf. De ene koffie is de andere echter niet en dat geldt ook voor de apparatuur. Hoe kies je een koffiemachine die het beste bij jouw horecabedrijf past? Leveranciers van koffiemachines denken mee.

Koffiekaart

Koude koffie en koude thee doen het goed op warme dagen - 25 zomerse recepten

Op zomerse terrasdagen met warm weer doen koude varianten van koffie en thee het extra goed. Misset Horeca zet een paar verrassende voorbeelden van koude koffie, ijsthee en cocktails op basis van koffie en thee op een rij. Zo maak je je zomerse terraskaart compleet.

Drankenkaart

45 verkoelende koffievarianten voor een zomerse koffiekaart

Met de zomervakantie én mooi weer in aantocht is het hoog tijd om de koffiekaart zomerklaar te maken. We zetten liefst 45 koude koffievarianten op een rij voor een verkoelende terraskaart. Van recepten voor verrassende ijskoffies tot koele koffiecocktails.

Loes Dingemans - Foto: Peter Roek
Pillows

Dit zijn de plannen van Pillows Hotels na opening Maurits at the Park en overname Inter Scaldes

De afgelopen anderhalf jaar was een enerverende tijd voor Pillows Hotels. Eind 2022 opende het vijfsterrenhotel Maurits at the Park en in januari 2023 kondigde de hotelgroep aan dat ze voormalig driesterrenrestaurant Inter Scaldes aan het portfolio toevoegen. Wat wil ceo Loes Dingemans verder met de collectie? Uitbreiding - ook in het buitenland - lonkt.

Loes Dingemans - Foto: Peter Roek
Pillows

Pillows-ceo Dingemans: 'Overname Inter Scaldes geen koersverandering voor Pillows Hotels'

De strategie van Pillows leek lang: grotere hotels met kwalitatieve f&b erbij. Met restaurants als VanOost in Pillows Maurits at the Park en de overname van Inter Scaldes, lijkt gastronomie wel steeds belangrijker te worden. Dat is zo, bevestigt Pillows-ceo Loes Dingemans, al is Inter Scaldes een vreemde eend binnen de groep. 'We mikken normaal op hotels met meer kamers. Het is uit eten én uit slapen. Maar deze kans konden we niet laten lopen.'

Camille Oostwegel - foto: Guy Houben
Camille Oostwegel

Camille Oostwegel zelf nieuwe directeur/gastheer op Château St. Gerlach

Naast zijn rol als algemeen directeur van Oostwegel Collection, is eigenaar van het bedrijf Camille Oostwegel nu ook directeur/gastheer van Château St. Gerlach. Hij zal minstens een jaar deze dubbele rol vervullen, en mogelijk langer. 'Ik kan het iedere ondernemer aanraden ook weer eens in de operatie te zitten.'