Na de eerste locatie die afgelopen jaar in Utrecht opende en een pop-up in Amsterdam gaan ze nu uitbreiden naar meerdere locaties in Nederland. Ze krijgen daarbij hulp van investeerders Brave New Food, Phase2.earth en Capital Blue Partners.
Eerste vestiging in Utrecht
Karma Kebab komt uit de koker van ondernemers Pascal Labrie, Marcel van der Heijden, Hidde Stolwijk en Ivo van der Pauw. Hun filosofie is om lekker en betaalbaar plantaardig eten te bieden, gecombineerd met een flinke dosis fun, karma en de echte festival vibe. In 2018 ontwikkelde Labrie voor het Lowlands festival de ultieme duurzame nacht-snack: Karma Kebab. Een 100% plantaardige kebab gemaakt van Hollandse knolselderij en granen. De kenmerkende foodtrucks waren al snel niet meer weg te denken op de Nederlandse festivals en rijden inmiddels ook over de landsgrenzen.
In 2022 ontwikkelden de ondernemers het concept door tot een formule met ‘festival food bars’. De eerste vestiging aan de Kanaalweg in Utrecht opende in juni 2022 en was meteen populair onder het jonge publiek tussen 20 en 45 jaar. Begin 2023 opende een pop-up locatie in PONG Amsterdam. Voor de verdere uitbreiding wordt er gekeken naar locaties (gemiddeld 300 m2) in grote steden. Na de zomer opent een nieuwe locatie in Amsterdam en begin volgend jaar een vestiging in Rotterdam. Uiteindelijk willen de ondernemers eind 2028 minimaal 25 locaties openen.
Plantaardige revolutie
Het investeringsbedrag van 2 miljoen werd bij elkaar gebracht door Brave New Food, Phase2.earth en Capital Blue Partners. Brave New Food en Phase2.earth investeerden in 2020 en 2021 al in het bedrijf en breiden nu hun belang uit, Capital Blue Partners stapt in als nieuwe aandeelhouder.