Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca

Marjon Prummel geeft leiding aan de redactie van Misset Horeca. Ze is nauw betrokken bij de doorontwikkeling van het merk en is jurylid van de Terras Top 100 en de Dutch Hotel Award.

Terrasmanagement

Klaar voor het terrasseizoen? Deze tips geven ondernemers uit de Terras Top 100

Het terrasseizoen staat voor de deur en een goede voorbereiding is het halve werk. We vroegen ondernemers uit de Terras Top 100 hoe zij hun terras aanpakken.

Waldrik Kremer (internationaal jurylid & teammanager Nederlands Culinair Team), Pascal Poldervaart, Ruben van Zanten en Bert van Manen (teammanager Nederlands Culinair Team).
Kookwedstrijd

Nederland wint goud en plaatst zich voor finale Global Chefs Challenge in 2026

Op dinsdag 18 februari heeft Nederland zich in Rimini geplaatst voor de finale van de Global Chefs Challenge in Wales in 2026.

Hotel

Stayokay heropent gerenoveerde locatie in hartje Amsterdam

Stayokay heeft haar gerenoveerde hostel aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam heropend.

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij restaurant Elements van het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba

Restaurant Elements van het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba is gerenoveerd. Ontwerpbureau FG Stijl creëerde het nieuwe ontwerp.

Hotel

Stefan Melcherts nieuwe general manager Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Sinds 1 februari 2025 is Stefan Melcherts general manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Hij volgt Emmy Stoel op, die in 2024 The Grand verliet.

Openingen

Twee jonge en ervaren horecaondernemers openen Café de Gaper in Leiden

Lisa de Tombe (25) en Jim Dijksterhuis (28) bundelen hun krachten en openen samen met Mello de Witte Café de Gaper.

Starter pand

Checklist voor het kopen van een horecabedrijf

Ter overname aangeboden: een horecabedrijf. Je ziet de advertenties regelmatig voorbij komen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een horecabedrijf wilt overnemen?

Restaurant

No show: 'Gasten onvoldoende bewust van financiële pijn en gevolgen voor restaurants'

Bijna negentig procent (88%) van de horecaondernemers in Nederland heeft minstens één keer per maand last van no-shows, oftewel gasten die hun reservering zonder enige vorm van kennisgeving niet nakomen.

Bier

Bierverkoop in Nederland in 2024 gedaald, ook consumptie in horeca nam af

De bierverkoop in Nederland is vorig jaar met 3,4 procent gedaald ten opzichte van 2023, meldt Stichting Dranken Nederland op basis van de cijfers van Nederlandse brouwers.

Wetgeving

Nieuwe Horecabeleid 2025 van Amsterdam kan grote gevolgen hebben voor horecabedrijven

Op 10 februari werd het Horecabeleid 2025 van Amsterdam gepresenteerd. Hierin staan veranderingen die onder andere gevolgen kunnen hebben voor horeca-activiteiten, openingstijden, terrassen en gebiedsindelingen.