FreshRecruitment
8 plantaardige foodtrends voor de menukaart
Van hybride concepten tot innovatieve peulvruchtgerechten: dit zijn de belangrijkste plantaardige food trends van 2025.
Van hybride concepten tot innovatieve peulvruchtgerechten: dit zijn de belangrijkste plantaardige food trends van 2025.
De markt voor plantaardige vlees- en visalternatieven groeit razendsnel. Niet alleen vleesvervangers, maar ook vega(n) borrelsnacks worden steeds populairder. Misset Horeca selecteerde 16 nieuwe vega(n) innovaties voor de horeca. Van vegan garnalenkroketten tot plantaardige bouillons en een alternatief voor gerookte zalm.
Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn 'Momma Dunia'. Het zilver ging naar Audrey Biermans van Vitam. Jamal Hlal van HMSHost Schiphol pakte het brons.
Op 15 januari was de derde editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op de Horecava. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van plantaardig koken.
Tijdens de opening van de Horecava zijn de winnaars van de Horecava Innovation Award en de Horecava Sustainability Award bekendgemaakt.
Restaurant Flore in Amsterdam is uitgeroepen tot het vijfde beste groenterestaurant ter wereld.