De Lekkerste Wedstrijden

Wildlands Adventure Zoo wint NK Lekkerste Vegan Burger 2025

Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn 'Momma Dunia'. Het zilver ging naar Audrey Biermans van Vitam. Jamal Hlal van HMSHost Schiphol pakte het brons.

Finalisten Green Chefs Hat 2025 met jury. Foto-credits: 
Charlotte Mauritz / Annoncé Management
Vegan

Finalisten Green Chef's Hat zijn bekend

Op 15 januari was de derde editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op de Horecava. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van plantaardig koken.

Root Rizzler van Snack with Benefits, winnaaar van de Horecava Sustainability Award.
Innovatie

Vegan Visboer en Snack With Benefits winnaars Horecava Awards

Tijdens de opening van de Horecava zijn de winnaars van de Horecava Innovation Award en de Horecava Sustainability Award bekendgemaakt.

Alwin Leenhuis van restaurant De Tuinkamer
Flore

Flore is vijfde beste groenterestaurant ter wereld; 15 zaken in top 100 van We're Smart

Restaurant Flore in Amsterdam is uitgeroepen tot het vijfde beste groenterestaurant ter wereld.

Fotocredits: Tom Lamers en Tim Hoppe te midden van de Worldchefs-jury. Foto door Charlotte Mauritz | Annoncé Management
Wedstrijden en prijzen

Zilver en Sustainability Award voor Nederland op Global Chef Challenge

Het Nederlands Culinair Team wint zilver én de Sustainability Award tijdens de finale van de Global Chef Challenge in Singapore. Deze wedstrijd is georganiseerd door het chef-netwerk Worldchefs.

Emile van der Staak met Xavier Pellicer (Healthy Kitchen, Spanje), René Mathieu (La Distillerie, Luxemburg).
Emile van der staak

Emile Van der Staak bekroond tot 'Untouchable'

Tijdens een speciaal Vip-diner in het Wereldmuseum in Rotterdam heeft We're Smart Emile Van der Staak, chef van De Nieuwe Winkel** officieel tot 'Untouchable' utgeroepen.

  1. Vegan restaurant Mama Gaia uit Haarlem stopt ermee
  2. Eerste plant-based chefs slagen met vlag en wimpel voor hun diploma
  3. GesponsordArla Jörd Haver Barista: 'Je favoriete koffie in een plantaardige variant'
  4. Horeca krijgt concrete hulp bij verduurzamen menukaart
  5. Groenten vormen basis bij Bistro 't Bloemendaeltje: 'Behandel ze net zoals vlees'
  6. Emile van der Staak van de Nieuwe Winkel**: 'Je hebt impact als je de allerbeste bent'
  7. Gesponsord'De proteïnebasis voor jouw vega-gerechten'
  8. Jonge koks mogen geen stage lopen bij De Nieuwe Winkel**: 'Tenzij we met vlees gaan werken'
  9. Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger
  10. Van omelet tot pork belly: 9 opvallende plantaardige alternatieven voor vlees, vis en ei gespot op de Anuga
  11. Yornie van Dijk wint Green Chef's Hat
  12. Elf bedrijfscateraars gaan voor 60 procent plantaardige eiwitten
  13. Onderzoek onder vijf ketens: Subway meeste vegan opties
  14. Sugo Pizza innoveert met plantaardig: 'Gasten verwonderen met de Redefine Lamskebab en Pulled Pork'
  15. Karma Kebab haalt 2 miljoen kapitaal op voor internationale groei
  1. Sugo Pizza kiest voor plantaardig als (nieuwe) standaard
  2. Plantaardige snackbar Mon-o Fastfood opent in Tilburg
  3. Finalisten Green Chef's Hat bekendgemaakt
  4. 15x plantaardige melk voor cappuccino, ook zuivelmerken gaan melkvrij
  5. YB (Yoghurt Barn) stopt met horeca en sluit alle vestigingen
  6. Opmars groente zet door: ook in desserts
  7. Plantaardige casual dining concept Vegitalian groeit door
  8. Veganistische snackbar Last Vegas breidt uit met foodtruck
  9. Eindhovens vleesrestaurant Mr. Meat gaat volledig vegetarisch
  10. Snelle groei voor virtueel franchiseconcept Vegan Burger Brothers
  11. Loetje over de plantaardige biefstuk: '1 op de 10 verkochte biefstuk Bali's is een 0.0'
  12. Nom Nom Nom: 'Revolutionair concept voor de fastfoodwereld'
  13. Ron Blaauw lanceert de Veganuary Box
  14. 1e én 2e plek voor vader en dochter Biermans NK Lekkerste Vegan Burger
  15. Aziatisch en vegan: 'Dit doen wij al eeuwen'