Fotocredits: Tom Lamers en Tim Hoppe te midden van de Worldchefs-jury. Foto door Charlotte Mauritz | Annoncé Management

Zilver en Sustainability Award voor Nederland op Global Chef Challenge

Het Nederlands Culinair Team wint zilver én de Sustainability Award tijdens de finale van de Global Chef Challenge in Singapore. Deze wedstrijd is georganiseerd door het chef-netwerk Worldchefs.

Emile van der Staak met Xavier Pellicer (Healthy Kitchen, Spanje), René Mathieu (La Distillerie, Luxemburg).

Emile Van der Staak bekroond tot 'Untouchable'

Tijdens een speciaal Vip-diner in het Wereldmuseum in Rotterdam heeft We're Smart Emile Van der Staak, chef van De Nieuwe Winkel** officieel tot 'Untouchable' utgeroepen.

Vegan restaurant Mama Gaia uit Haarlem stopt ermee

Vegan restaurant Mama Gaia uit Haarlem stopt ermee

Vegan restaurant Mama Gaia uit Haarlem stopt ermee. In 2022 werd het restaurant van Merijn Everaarts nog gekroond tot Beste vegan restaurant van Nederland. Op 27 juli sluiten voorgoed de deuren.

Eerste plant-based chefs slagen met vlag en wimpel voor hun diploma

Eerste plant-based chefs slagen met vlag en wimpel voor hun diploma

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) levert in samenwerking met Kookstudio Thorn de eerste groep cursisten af die een plant-based chef opleiding hebben afgerond.

Horeca krijgt concrete hulp bij verduurzamen menukaart

Horeca krijgt concrete hulp bij verduurzamen menukaart

De gemeente Groningen en Greendish gaan zes lokale horecabedrijven ondersteunen bij het verduurzamen van hun menukaart. Na een grondige meting kunnen deze ondernemers structureel aan de slag met het tegengaan van voedselverspilling, om zo ook hun winstmarges te vergroten.

Arla Foods introduceert de nieuwe Jörd haverdrink.

Arla Jörd Haver Barista: 'Je favoriete koffie in een plantaardige variant'

Voor barista's en horeca professionals die hun gasten de allerbeste koffie-ervaring willen bieden, introduceert Arla Foods de nieuwe Jörd haverdrink. Deze plantaardige drank is speciaal ontwikkeld in samenwerking met barista's zodat jij alle dranken kunt omtoveren in een plantaardige variant zonder in te leveren op het gebied van smaak en prestatie.