Amsterdammers klaargestoomd voor carrière als bartender

Amsterdammers klaargestoomd voor carrière als bartender

Een selecte groep werkzoekende Amsterdammers is gestart met een gespecialiseerde opleiding tot bartender. Zij krijgen hiermee een kans op de arbeidsmarkt en kunnen tegelijkertijd bijdragen aan het nijpende personeelstekort in de horeca.

De opleiding die de werkzoekenden volgen behandelt, naast kennis over cocktails en de kunst van het bereiden, een aantal ‘levenslessen’. Het bartender beroep vereist zelfverzekerdheid en bekwaamheid in het omgaan met lastige situaties. De opleiding die inzoomt op elk aspect van bartender is een initiatief van Diageo, in samenwerking met Gemeente Amsterdam en ISAAC Academy.

Meer dan een diploma en een baan

De opleiding duurt 4 weken. Daarna krijgen de deelnemers de kans om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen. Dit gebeurt tijdens een proefperiode bij een horecazaak met een vacature. Na het doorlopen van een geslaagde proeftijd heeft de deelnemer gelijk een baan. Hoewel het diploma en de baan het doel zijn van de opleiding, is de impact op de deelnemers groter. De opleiding biedt structuur, nieuwe sociale contacten en de kans om het thuisfront te laten zien wat ze in hun mars hebben. Vaak betekent de opleiding een nieuwe start voor de deelnemende jongeren. 

Bewezen impact

Daniela McFarren, head of corporate relations Benelux Diageo: 'Diageo heeft het Learning for Life-programma in 2008 in Latijns-Amerika uitgerold en sindsdien organiseren we deze training in meer dan 40 landen. We zijn ontzettend trots op de impact van ons programma op werkloze volwassenen. Telkens weer zien we dat zij een reis doormaken die hen naar een nieuwe passie en baan in de horeca leidt. Het project dankt zijn succes aan de samenwerking en inzet van de partners en bovenal aan de zeer gemotiveerde studenten.' De opleiding ‘Learning for Life’ wordt nu sinds 5 jaar in Nederland aangeboden en kan een bijdrage leveren aan het personeelstekort in de horeca.

Tips voor het aantrekken en behouden van horecatalent

Tips voor het aantrekken en behouden van horecatalent

Tijdens het PersoneelSymposium op de de Horecava komen horecaondernemers samen om te leren hoe ze hun teams optimaal kunnen laten presteren en hoe je horecatalent behoudt.

Oprichtster Sonja van Doormale en CEO Jesse Zahn - van der Valk: ‘Wat begon als startupbedrijf in 1994 is vandaag een begrip in heel Nederland.’Gesponsord
Gesponsord

Gesponsord Payrollpioniers: hoe Kolibrie de horeca al dertig jaar ontzorgt

De meest innovatieve spelers in de payroll- en HRM sector viert dit jaar haar 30-jarig bestaan en kijkt terug op de unieke geschiedenis die Kolibrie heeft opgebouwd. Een perfect moment voor een terugblik op hoe Kolibrie uitgroeide tot dé payroll- en salarisadministratiepartner voor horecabedrijven in Nederland. Oprichtster Sonja van Doormale en CEO Jesse Zahn - van der Valk vertellen over de eerste stappen van Kolibrie en hun visie voor de toekomst.

Spanning op arbeidsmarkt neemt licht af, minder vacatures in de horeca

Spanning op arbeidsmarkt neemt licht af, minder vacatures in de horeca

De Nederlandse arbeidsmarkt is in het tweede kwartaal iets minder krap geworden, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel het aantal vacatures als het aantal werklozen daalden, maar de afname van de vacatures was groter dan die van de werklozen.

Frank van Meegen

Eten bij De Librije en sneakerbonus: dit is hoe De Zoes personeel werft

Goed personeel vinden in de horeca blijft moeilijk. Ondernemer Frank van Meegen van restaurant De Zoes in Helden heeft echter een strategie gevonden die hem al heel wat uitstekende medewerkers heeft opgeleverd. Met een zelf opgezette site bijonszitjelekkerder.nl verleidt hij gasten bij hem in dienst te treden.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.