Café

Waarom poolcafé De Keu al 40 jaar geen personeelstekort heeft

Enigszins verborgen in het centrum van Amsterdam huist al 40 jaar poolcafé De Keu. Mede-eigenaar Bas van der Voort over het succes van niets veranderen en hoe de grootste brouwerij van Nederland zijn gelijk bevestigt.

CBS

CBS: 'Ondernemersvertrouwen meest negatief in horeca'

Ondernemers verwachten in 2025 meer personeel aan te nemen, maar zijn minder positief dan een jaar geleden. Het meest negatief zijn ondernemers in de horeca.

Personeel loon

Horecaondernemers ervaren vaakst dat personeel duurder is geworden

Bijna 29 procent van de ondernemers ziet de steeds hogere werkdruk onder het personeel nog altijd als belangrijkste gevolg van een tekort aan personeel. In de horeca ervaren ondernemers het vaakst gestegen arbeidskosten.

Personeelstekort

Spanning op arbeidsmarkt neemt licht af, minder vacatures in de horeca

De Nederlandse arbeidsmarkt is in het tweede kwartaal iets minder krap geworden, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel het aantal vacatures als het aantal werklozen daalden, maar de afname van de vacatures was groter dan die van de werklozen.

CEO & Founder van Staffyou Pavle Beslic met Francisco 
Martinez Garcia, CRM Marketing automation Manager en Kaja Reij, Workforce Manager.Gesponsord
Gesponsord
Personeel

Gesponsord 'Één centraal personeelsplatform voor uitzendkrachten, zzp'ers en je eigen team'

De horecasector heeft de laatste jaren diepe dalen gekend door de coronacrisis en het inmiddels hardnekkige personeelstekort. Voor veel horecaondernemers is het een dagelijkse worsteling om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden en te behouden. Het risico op sluiting of het terugschroeven van diensten vanwege personeelstekorten heeft een directe invloed op de kwaliteit van je dienstverlening. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil.

Medewerker in dienst

Bedieningsmedewerker, barkeeper en barista populairste bijbanen in de horeca

Werken in de horeca is nog altijd populaire onder jongeren als het gaat om een bijbaan. 24% van de jongeren werkt het liefste in de horeca als bedieningsmedewerker, achter de bar of als barista bij een lunchroom of koffiebar. 12% wil werken in de afwas of als (hulp)kok.

  1. Hoe gaan horecaondernemers om met zzp'ers? 'Doe in ieder geval je huiswerk'
  2. Hotels in the Spotlight: nog 30 jaar personeelstekort
  3. Horecaconcept helpt tegen personeelstekort: makkelijk werken met minder koks
  4. Gepensioneerde technici vullen personeelstekort hotels aan
  5. Helft horecaondernemers zet zzp'ers in, maar wil dat eigenlijk helemaal niet: 'duur en niet loyaal'
  6. Nieuwe stroming horecapersoneel: 'Klaargestoomd voor koken in de horeca'
  7. Personeelstekort horeca vraagt om creativiteit: 'Zet in op welzijn en persoonlijke ontwikkeling'
  8. Technologie kan hotels helpen bij personeelstekort
  9. De voordelen van digitale tools tijdens de zomerdrukte
  10. Amsterdamse restaurants Hidden en Mama Kelly voorlopig gesloten
  11. Amsterdammers klaargestoomd voor carrière als bartender
  12. Om- en bijscholing één van de oplossingen voor het personeelstekort
  13. Horeca niet meer populairste bijbaan onder studenten
  14. GesponsordOntdek de alternatieve oplossing voor het personeelstekort
  15. Oplossingen voor krappe arbeidsmarkt: boor nieuw talent aan en boei ze
  1. KHN Meesterwerkevent 2023 in het teken van arbeidsmarkt
  2. Opvang van vluchtelingen in een hotel: als gast en als medewerker
  3. Personeel: horeca past steeds vaker functie-eisen aan
  4. 'Toffe baan met appartement' bij Family-vestiging Wim Markwat
  5. Personeelstekort: 'Horeca meest geneigd om eisenpakket aan te passen'
  6. Het lukt de horeca niet om als werkgever aantrekkelijk genoeg te zijn voor jongeren
  7. Hotel krijgt 1 miljoen views voor vacature 'minst gewilde baan van Nederland'
  8. Als het gaat om personeel moet er water bij de wijn
  9. Oplossing personeelstekort horeca: zo pakken horecaondernemers het aan
  10. Gezamenlijke banenmarkt van horeca en retail
  11. Fine dining Benz sluit voorlopig door personeelstekort
  12. Tolhuis Vijf dicht in het weekend: met gewenst effect
  13. Ruby Hotels: medewerkers krijgen 35-urige werkweek en delen mee in winst
  14. 'Dan ga je toch lekker een extra dag dicht'
  15. Twee zaken Alex Verburg juist dicht op zondag en maandag