Waarom poolcafé De Keu al 40 jaar geen personeelstekort heeft

Waarom poolcafé De Keu al 40 jaar geen personeelstekort heeft

Enigszins verborgen in het centrum van Amsterdam huist al 40 jaar poolcafé De Keu. Mede-eigenaar Bas van der Voort over het succes van niets veranderen en hoe de grootste brouwerij van Nederland zijn gelijk bevestigt.

CBS: 'Ondernemersvertrouwen meest negatief in horeca'

CBS: 'Ondernemersvertrouwen meest negatief in horeca'

Ondernemers verwachten in 2025 meer personeel aan te nemen, maar zijn minder positief dan een jaar geleden. Het meest negatief zijn ondernemers in de horeca.

Horecaondernemers ervaren vaakst dat personeel duurder is geworden

Horecaondernemers ervaren vaakst dat personeel duurder is geworden

Bijna 29 procent van de ondernemers ziet de steeds hogere werkdruk onder het personeel nog altijd als belangrijkste gevolg van een tekort aan personeel. In de horeca ervaren ondernemers het vaakst gestegen arbeidskosten.

Spanning op arbeidsmarkt neemt licht af, minder vacatures in de horeca

Spanning op arbeidsmarkt neemt licht af, minder vacatures in de horeca

De Nederlandse arbeidsmarkt is in het tweede kwartaal iets minder krap geworden, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel het aantal vacatures als het aantal werklozen daalden, maar de afname van de vacatures was groter dan die van de werklozen.

CEO & Founder van Staffyou Pavle Beslic met Francisco 
Martinez Garcia, CRM Marketing automation Manager en Kaja Reij, Workforce Manager.

'Één centraal personeelsplatform voor uitzendkrachten, zzp'ers en je eigen team'

De horecasector heeft de laatste jaren diepe dalen gekend door de coronacrisis en het inmiddels hardnekkige personeelstekort. Voor veel horecaondernemers is het een dagelijkse worsteling om voldoende gekwalificeerd personeel te vinden en te behouden. Het risico op sluiting of het terugschroeven van diensten vanwege personeelstekorten heeft een directe invloed op de kwaliteit van je dienstverlening. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil.

Bedieningsmedewerker, barkeeper en barista populairste bijbanen in de horeca

Bedieningsmedewerker, barkeeper en barista populairste bijbanen in de horeca

Werken in de horeca is nog altijd populaire onder jongeren als het gaat om een bijbaan. 24% van de jongeren werkt het liefste in de horeca als bedieningsmedewerker, achter de bar of als barista bij een lunchroom of koffiebar. 12% wil werken in de afwas of als (hulp)kok.