Personeel behouden

Tips voor het aantrekken en behouden van horecatalent

Tijdens het PersoneelSymposium op de de Horecava komen horecaondernemers samen om te leren hoe ze hun teams optimaal kunnen laten presteren en hoe je horecatalent behoudt.

Oprichtster Sonja van Doormale en CEO Jesse Zahn - van der Valk: ‘Wat begon als startupbedrijf in 1994 is vandaag een begrip in heel Nederland.’Gesponsord
Gesponsord
Personeel

Gesponsord Payrollpioniers: hoe Kolibrie de horeca al dertig jaar ontzorgt

De meest innovatieve spelers in de payroll- en HRM sector viert dit jaar haar 30-jarig bestaan en kijkt terug op de unieke geschiedenis die Kolibrie heeft opgebouwd. Een perfect moment voor een terugblik op hoe Kolibrie uitgroeide tot dé payroll- en salarisadministratiepartner voor horecabedrijven in Nederland. Oprichtster Sonja van Doormale en CEO Jesse Zahn - van der Valk vertellen over de eerste stappen van Kolibrie en hun visie voor de toekomst.

Personeelstekort

Spanning op arbeidsmarkt neemt licht af, minder vacatures in de horeca

De Nederlandse arbeidsmarkt is in het tweede kwartaal iets minder krap geworden, zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel het aantal vacatures als het aantal werklozen daalden, maar de afname van de vacatures was groter dan die van de werklozen.

Frank van Meegen
Nieuwe medewerker

Eten bij De Librije en sneakerbonus: dit is hoe De Zoes personeel werft

Goed personeel vinden in de horeca blijft moeilijk. Ondernemer Frank van Meegen van restaurant De Zoes in Helden heeft echter een strategie gevonden die hem al heel wat uitstekende medewerkers heeft opgeleverd. Met een zelf opgezette site bijonszitjelekkerder.nl verleidt hij gasten bij hem in dienst te treden.

Ron Blaauw (c) Jan Willem Schouten
Ron Blaauw

Bep van Mokum (Jiskefet) nieuwe gezicht bij Ron Gastrobar van Ron Blaauw (met video)

Bep van Mokum is het nieuwe gezicht van Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam. Het beroemde typetje uit Jiskefet is per 1 mei 'in dienst' getreden bij restaurateur Ron Blaauw om gasten op het terras te vermaken.

Medewerker in dienst

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt Misset Horeca tips, adviezen, wetgeving en het cao nieuws. En natuurlijk de praktijkverhalen van collega's.

  1. Drie aanstormende horecaprofessionals vertellen over het vak en hun ambities
  2. Zo werf je horecamedewerkers: tips en adviezen
  3. Unieke wervingscampagne hotel: 'Nieuwe medewerkers kunnen werken aan droombaan buiten horeca'
  4. Werven en behouden: biedt ook medewerkers een ervaring en start al vóór ze beginnen
  5. Amsterdammers klaargestoomd voor carrière als bartender
  6. The Dylan biedt nieuwe medewerkers 3 maanden gratis woonruimte
  7. KHN lanceert opnieuw arbeidsmarktcampagne
  8. Zo werf je nieuwe collega's via LinkedIn
  9. De uitdaging van de millennial: tips om ze aan te trekken en te behouden
  10. 'Toffe baan met appartement' bij Family-vestiging Wim Markwat
  11. Het lukt de horeca niet om als werkgever aantrekkelijk genoeg te zijn voor jongeren
  12. Hotel krijgt 1 miljoen views voor vacature 'minst gewilde baan van Nederland'
  13. Horecapersoneel gezocht: 'Blijf selectief aannemen'
  14. Tolhuis Vijf dicht in het weekend: met gewenst effect
  15. Nieuwe baan voor Bernard Lensink
  1. Ruby Hotels: medewerkers krijgen 35-urige werkweek en delen mee in winst
  2. Finalisten Horeca Inspiratie Trofee bekend
  3. 'Dan ga je toch lekker een extra dag dicht'
  4. Leonardo Hotels start bijzondere campagne om personeel te werven
  5. Postillion lost stuk van studieschuld medewerkers af
  6. Visuele vacature als wapen in strijd om hotelmedewerker
  7. Bram Ladage deelnemer Mijnhorecabaan: 'Aandacht voor onze academy'
  8. Ongewone werving personeel: medewerkers krijgen een nieuwe tattoo of piercing
  9. Grote horecapartners gaan samen personeelscrisis te lijf met Mijnhorecabaan.nl
  10. Gesponsord'Voldoende personeel is belangrijk voor verdere groei'
  11. Edwin Kats wil personeel werven met Noble Kitchen Job Fair
  12. Accor zoekt 12.000 werknemers voor WK in Qatar
  13. Horecapersoneel werven met behulp van het stoepbord
  14. Lunch, diner, een overnachting én ontbijt voor de sollicitant
  15. 'Verhogen uurloon voorkomt sluiting horecazaken'